StoryEditorOCM
KalelargaGRAD ČEKA PRIJEDLOG INOVATIVNOG ZADRA

Prihod od Pozdrava Suncu? Ravno tri kune i 30 lipa...

Piše P.O.
14. studenog 2019. - 19:00
pozdrav_suncu_turisti8-300519

Da gradski proračun nije ozbiljan dokument, moglo bi se pomisliti da se s nama netko sprda, pomislila je Irena Dragić (SDP) nakon što je u proračunu pronašla da je Pozdrav Suncu Gradu donio prihod od 3,30 kuna.

-Je li to netko izgubio ili je toliko struje proizveo Pozdrav Suncu? Turisti su kritični i razočarani jer Pozdrav Suncu više ne radi nego što radi. Imate li rješenje ili ćemo i dalje bacati novac građana, pitala je Dragić na Aktualnom satu Gradskog vijeća, podsjećajući da su ovako atraktivne urbane instalacije svuda u svijetu financijski samoodržive, a samo je kod nas to rupa bez dna.

Isključivo zbog te atraktivne instalacije u Zadar je stiglo više milijuna ljudi. Pozdrav Suncu nije u stanju u kakvom bismo htjeli, do kraja godine bit će zamijenjeno 14 solarnih ploča, a preostalih 14 iduće godine, odgovorio je komunalni pročelnik Robertino Dujela.

Zbog pronalaženje načina na koji Pozdrav Suncu može donositi i određeni prihod, Dujela je lopticu prebacio na Inovativni Zadar čiji će „svaki prijedlog biti razmotren”.

 

18. travanj 2024 21:11