StoryEditorOCM
KalelargaMINISTRICA OBEĆALA, VLADA ZABORAVILA, GRAD PLAĆA STUDENTSKI DOM I MENZU

„Ma kakva „WhatsApp grupa” i „PR tvornica Trogrlić” - u Zadar se ulaže 1,4 milijarde kuna!”

Piše P.O.
14. studenog 2019. - 17:37
sjednica_gradskog_vijeca10-190919

Nakon što HDZ-ova Vlada nije htjela Sveučilištu u Zadru dati šest milijuna kuna za dovršetak studentskog doma i menze, tih će šest milijuna kuna osigurati Grad Zadar iz svog proračuna. U tome je gradski vijećnik Daniel Radeta (SDP) vidio „PR iz tvornice Trogrlić”, aludirajući na gradonačelnikovog medijskog savjetnika Jerka Trogrlića.

-HDZ-ova Vlada je već zakinula Sveučilište za 40 milijuna kuna, pa se sada postavlja pitanje je li Grad Zadar ucijenjen i prisiljen platiti šest milijuna kuna. Ne znam jeste li vi u nekoj „WhatsApp grupi” pa zato Zadar ne dobiva sredstva, pitao je Radeta uvjeren da se radi o „PR potezu jer je ministrica Divjak prethodno rekla da će dati tih šest milijuna kuna, pa ispada da ovu Vladu Zadar ne interesira”.

-Bez Sveučilišta Zadar ne bi bio grad, a studentski nam je dom nasušno potreban. Trebala su im sredstva i mi ćemo ih osigurati, a s Vladom ćemo ih pokušati namaknuti. Vlada ne zakida Zadar jer se u naš grad trenutno ulaže 1,4 milijarde kuna. Ako Ministarstvo uplati taj novac, utrošit ćemo ga na nešto drugo. Je li pošteno, zapitao je gradonačelnik Branko Dukić na kraju svog odgovora

23. travanj 2024 18:56