SUĐENJE ZA NAPAD U BIOGRADU Razbijenom bocom mu rezali vrat: "Imam trinaest punata. Da je bilo milimetar više, sada ne bih bio ovdje. Je li sramota da ja kao hrvatski branitelj ovo doživim ispred svoje kuće?"

SUĐENJE ZA NAPAD U BIOGRADU

- Sve se odigralo u sekundi. Izbjegao sam udarac nogom, a onda me jedan od njih zarezao bocom po vratu. Na vratu imam trinaest punata. Da je bilo milimetar više, sada ne bih bio ovdje. Jeli sramota da ja kao hrvatski branitelj ovo doživim ispred svoje kuće? - izjavio je 54-godišnji Davor Lukić iz Biograda na moru na Županijskom sudu u Zadru gdje je u ponedjeljak pred sutkinjom Sandrom Radanović počelo suđenje Mili Jurkoviću (37), Danijelu Amiću (26), Ivici Veliću (21) i Marku Celenišćaku (19) sa zagrebačkog područja optuženima za pokušaj ubojstva i nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju.

Biograđanin je teško ozlijeđen 3. travnja u 16,45 sati ispred trgovine u Osječkoj ulici u Biogradu gdje je krenuo u pomoć 43-godišnjaku kojeg je, kako je rekao, zadirkivala, a potom i fizički napala skupina sakupljača boca. Kada mu je došao u pomoć, napali su i njega, te ga je 37-godišnjak razbijenom staklenom bocom porezao po vratu. Skupina je potom pobjegla s mjesta događaja, a 43-godišnjaku i 54-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su im konstantirane, nasreću, samo lakše tjelesne ozljede.

- Krenuo sam u trgovinu kada sam ih ugledao. Nisam znao da su Romi, mislio sam da su bauštelci. Pitao sam ih što rade i zašto tuku čovjeka. Naguravali su nekog psihičkog bolesnika. U obranu mu je došao najprije još jedan Biograđanin, no jedan od njih ga je udario bocom u glavu. Boca se razbila, a oni su ga komadima stakla boli po tijelu. Glava mu je bila krvava. Tukli su ga rukama i nogama. Kasnije su svi sjeli u auto i pobjegli, a mene i drugog čovjeka odvezla je Hitna pomoć u Zadar – ispričao je.

Skupina je uhićena ubrzo nakon incidenta, te je 37-godišnjak nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubojstvo u pokušaju i teške tjelesna ozljede u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
Uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju 26-godišnjak, 21-godišnjak, 19-godišnjak, predani su također pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nakon čega i sucu istrage Županijskog suda, odnosno sutkinji za mladež.

- Kada sam ih pitao što rade čovjeku svi su krenuli na mene. Imao sam osjećaj da me svi udaraju. Dobio sam udarac nogom u rebra, a onda me ovaj porezao bocom ispod brade. S njima je bio i jedan maloljetnik - posvjedočio je 54-godišnji Biograđanin koji je svoje napadače prepoznao u sudnici Županijskog suda u Zadru. Zbog zadobivenih ozljeda njemu i 43-godišnjaku pružene je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

'ZAHVATIT ĆE NAS PROSTRANA I UISTINU IMPRESIVNA CIKLONA...' Državni hidrometeorološki zavod zbog poludjelog vremena izdao specijalno priopćenje, javio se i Vakula: 'U drugom dijelu tjedna izmjerit ćemo vrijednosti kakve se rijetko viđaju'

Državni hidrometeorološki zavod zbog poludjelog vremena izdao specijalno priopćenje, javio se i Vakula: 'U drugom dijelu tjedna izmjerit ćemo vrijednosti kakve se rijetko viđaju'
Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju izrazito promjenjive vremenske uvjete u tjednu koji je upravo započeo, ...
Državni hidrometeorološki zavod zbog poludjelog vremena izdao specijalno priopćenje, javio se i Vakula: 'U drugom dijelu tjedna izmjerit ćemo vrijednosti kakve se rijetko viđaju'