USPIO PROGURATI AMANDMAN: ŽUPANIJA KUPUJE APARAT NEOPHODAN ODJELU UROLOGIJE Pneumatski lithotriptor Županiju će koštati 180 tisuća kuna!

USPIO PROGURATI AMANDMAN: ŽUPANIJA KUPUJE APARAT NEOPHODAN ODJELU UROLOGIJE

Na sjednici Županijske skupštine u četvrtak usvojen je prijedlog proračuna za 2020. godinu, koji iznosi 1.342 milijarde kuna, no izvorni prihodi Županije su debelo ispod milijarde koja odlazi na plaće ogromnog broja zaposlenika u Županiji i županijskim ustanovama (bolnice, škole, agencije…)

- Bolnice vam generiraju manjak od 25 milijuna kuna. Zašto se prihodi od koncesija smanjuju, a riječ je o jednom od rijetkih prihoda na koji Županija može utjecati? Što se tiče socijale, niste napravili nikakav pomak u odnosu na prošlu godinu, a sufinancirate edukacije zaposlenika u županijskim agencijama. Stoga SDP neće podržati ovakav proračun – rekao je SDP-ov Nino Mrčela.

Prošao je jedan amandman na proračun: prema prijedlogu Darko Pedića (HRAST), Županija će iz proračuna financirati kupnju uređaja neophodnog Odjelu za urologiju zadarske Opće bolnice. Pneumatski lithotriptor za razbijanje kamenca Županiju će koštati 180 tisuća kuna.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije