StoryEditorOCM
KalelargaNAKON 12 GODINA ČEKANJA DOŠAO JE I TAJ DAN

Konačno potpisan ugovor o izvođenju radova na Centru za mlade !

Piše Matea Gugić
6. prosinca 2019. - 15:27
IMG_20191206_133631

Velika multimedijalna dvorana za projekcije i predavanja, dvorana za koncerte i ples, prostori za razne radionice, prostori za korisnike Gradske knjižnice, uredski prostori za nezavisne udruge... Sve to i mnogo više niknut će u novom Centru za mlade čiji su ugovor o izvođenju radova danas potpisali gradonačelnik Branko Dukić i Tomislav Petrović, predstavnik tvrtke Brodomerkur d.d. Split, odabrani izvođač radova.

Projekt koji Zadrani čekaju više od deset godina, vrijedan je 32 milijuna kuna, a krajnji rok završetka radova na Centru je 14 mjeseci.

- Mi smo pomalo već ostarjeli čekajući izgradnju Centra za mlade, tako da mi nećemo sudjelovati u kreiranju sadržaja novog Centra. Zato pozivam sve mlade da nam se jave i da daju svoje prijedloge, ideje i želje te osmisle jedan kvalitetan sadržaj, koji će u konačnici oni sami koristiti – istaknuo je gradonačelnik Dukić dodavši da je ovaj ugovor samo jedan u nizu odličnih poteza koje je donijela ova gradska uprava.

- Mi mislimo na naše mlade! Nedavno smo potpisali ugovor za novu studentsku menzu i smještajnog paviljona, odnedavno se grade nove osnovne škole na Bokanjcu i Ploči, a uskoro ćemo završiti i dugu sagu izgradnje centra Mocire. Pridodajmo tome i sve rekreativne sadržaje SC Višnjik, snižavanje cijena vrtića te nabavku besplatnih radnih bilježnica za učenike i izgradnju POS-ovih stanova za mlade obitelji – pohvalio se Dukić dodavši da će se cijeli proces obuhvaćanja mlade populacije završiti upravo izgradnjom dugoočekivanog Centra za mlade.

Savjetnik uprave tvrtke Brodomerkur, Petrović istaknulo je kako bi se svaki grad trebao ugledati na Zadar te da bi svi trebali težiti izgradnji ovakvih multifunkcionalnih centara za mlade.

- Znamo da na mladima svijet ostaje zato ćemo dati sve od sebe da završimo radove u predviđenim rokovima i kvalitetnom građevinske prakse. Mi imamo dosta iskustva, tvrtka Brodomerkur je stara 73 godine te radili smo mnoge infrastrukturne projekte, ali ovaj ćemo s veseljem i dobrom pažnjom odraditi do kraja – najavio je Petrović.

Dodajmo ovome kako je i predsjednica Kolina Grabar-Kitarović poslala telegram gradonačelniku Dukiću, čestitajući na potpisivanju ugovora te ističući nadu u što skorije otvorenje Centra za mlade.

KvartArt ide dalje! 
Kako je rekao Šime Erlić, pročelnik za EU fondove u Gradu Zadru, i najzaslužniji čovjek za privođenje kraju ovog važnog projekta, popularna manifestacija „KvartArt” i u ljeto 2020. uveseljavat će sve Zadranke i Zadrane.
- „KvartArt” bio jedna velika kulturna oaza i pokazatelj da je nezavisna kultura u ovom gradu itekako budna i spremna za kreiranje projekata. Plan je da se „KvartArt” odvija gdje i prošle godine, kod Vojarne Stjepana Radića, a vjerujemo kako radovi neće smetati. Možda ih i prilagodimo programu novog KvartArta – zaključio je Erlić uz osmijeh.
24. travanj 2024 07:56