StoryEditorOCM
KalelargaIRENA ĆOSIĆ SE NE OSJEĆA ODGOVORNOM

"Riječ je o pozajmici koju dotična nije vratila, a sad je sve najlakše svaliti na bivšeg direktora!"

Piše I. Ivanac
10. siječnja 2020. - 11:59
kinezi_aerodrom5-201015

Ne osjećam se odgovornom, izjavila nam je Irena Ćosić, bivša direktorica Zračne luke Zadra (ZLZ) protiv koje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.  Uz nju, podnesena je kaznena prijava i protiv 74-godišnjakinje, predsjednice međunarodne udruge Novi put svile i to zbog pronevjere, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju (pomaganje)  i krivotvorenja službene isprave.

- Prije par minuta sam saznala što su mediji napisali. Katastrofa! Riječ je o pozajmici, a ne o pronevjeri novca. Naime, ja sam tu ženu poznavala, ona je radila na jednom projektu s Kinom i od ZLZ je zatražila pozajmicu u iznosu od 75 tisuća kuna. To nije prvi put da ZLZ daje pozajmice. Pravnica je pripremila taj ugovor u svibnju 2017., a ona se obvezala novce vratiti do kraja te godine. Ja sam taj ugovor potpisala, jer u tu ženu nisam imala nikakve sumnje. I s novim direktorm Josipom Klišmanićem se dogovarala će novce vratiti, ali što su oni točno dogovorili s tim nisam upoznata, govori nam bivša direktorica Ćosić.

- U studenom sam zajedno s odvjetnicom dala iskaz u PU zadarskoj. Pitali su me čak jesam li ja uzimala novac, to je presmiješno!. Ja sam čistog obraza radila i čistog obraza otišla iz ZLZ-a. Izigrala je moje povjerenje. Najlakše je sada sve svaliti na tadašnjeg direktora, ali u ZLZ-u postoji i rukovoditelj, a ako je ona pronevjerila novce nek onda nju tuže, a ne mene, zaključila je Irena Ćosić koja je, sudeći po razgovoru, uistinu ostala zatečena podnesenom kaznenom prijavom. 

20. travanj 2024 15:39