StoryEditorOCM
KalelargaPREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ O OBROVAČKOM ZAGAĐENJU MAZUTOM

"Bitno nam je kvalitetno i dugoročno rješenje, da Zrmanja ostane čista i privlačna i da i nadalje bude glavni magnet u funkciji turizma"

18. siječnja 2020. - 13:53

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio je danas poseban gost u Jasenicama na proslavi Dana Općine u sklopu čijeg obilježavanja je otvoren vjetropark "Jasenice I",  a potpisan je i ugovor za izgradnju novog vrtića. Premijer Plenković je najavio i pomoć Vlade u realizaciji općinskih projekata, a odgovarajući na novinarska pitanja, osvrnuo i na nedavno zagađenje Zrmanje:

- Nadležne inspekcije i Hrvatske vode pod vodstvom Ministarstva zaštite okoliša angažirali su specijaliziranu tvrtku za eliminaciju onečišćenja. Bitno nam je kvalitetno i dugoročno rješenje, da Zrmanja ostane čista i privlačna i da i nadalje bude glavni magnet u funkciji turizma, rekao je Plenković.

Komentirajući izjavu Ivana Anušića, šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović koji je rekao da je „čudo što je uopće ušla u drugi krug”, Plenković je izjavio:

- Radili smo analize, ona je bila u drugom krugu, bila je jako angažirana i žao nam je što nismo uspjeli. Okrenuli smo se unutarstranačkim i parlamentarnim izborima na kojima ćemo nastojati vratiti većinsko povjerenje hrvatskih birača, rekao je Plenković uvjeren da je „HDZ-ov najsnažniji kadar jedinstven”.

- To smo pokazali i 2016., iz nezavidne situacije, kad smo se skupili i dobili ponovno povjerenje. Mislim da je to jedini ispravan put kojim treba ići, dodao je Plenković.

- HDZ odlikuje to što je demokratska stranka i na izborima koji slijede, svi koji žele sudjelovati, naravno da će to moći. Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki od nas mogu pokazati određene rezultate", odgovorio je Plenković na pitanje novinara očekuje li potporu članova stranke iz Dalmacije na unutarstranačkim izborima.

27. travanj 2024 01:32