StoryEditorOCM
KalelargaNA NASTAVKU SUĐENJA ZA BRUTALNO UBOJSTVO NA ZRĆU NISU SE POJAVILI SVJEDOCI NI OŠTEĆENICI

Samuel Joshua Arvanitakis: "Dva tjedna nije dovoljno kako bih organizirao posao i otputovao u Zadar!"

27. siječnja 2020. - 13:07

Državljani Velike Britanije, Samuel Joshua Arvanitakis, Pietro Marziano May i Oseni Fareed Oluwaseun Adedamola koji su svjedočili zločinu ispred kluba Kalypso na Zrću gdje je 26-godišnji Kane Douglas 27.lipnja prošle godine jednom muškarcu presjekao venu i aortu i ubio ga, a drugom su liječnici spasili život, nisu se u ponedjeljak pojavili na Županijskom sudu u Zadru gdje su trebali svjedočiti o okolnostima ovog događaja.

Na sud nisu došli ni oštećenici Miles Lawrence James i Daniel Perahia Dedes. Osim Arvanitakisa, koji je se sudu u Zadru opravdao dopisom navodeći kako zbog poslovnih obveza nije mogao organizirati put i dati iskaz na sudu, ostalim sudionicima u postupku dostava poziva nije bila uredno iskazana.

Sud u Londonu na kojemu bi svjedoci trebali biti ispitani zamolbenim putem nije Županijskom sudu u Zadru dostavio obavijest, iako je na prethodnom ročištu izvijestio da su slobodni termini za njihovo ispitivanje sredinom siječnja 2020. godine.

- Dva tjedna nije dovoljno kako bih organizirao posao i otputovao u Zadar. Trebam to i financijski organizirati sa svojim poslodavcem i uzeti potreban dopust za što me je potrebno obavijestiti najmanje četiri tjedna unaprijed – poručio je u dopisu Samuel Arvanitakis nakon čega je sutkinja Sandra Radanović odgodila suđenje do idućeg ročišta kojeg će naknadno zakazati, a na kojem će svjedočiti sudsko-medicinski vještak dr. Davor Mayer. Hoće li se svjedoci uopće ,pojaviti i kako će se suđenje izvesti do kraja ostaje za vidjeti.

Prema optužnici, zločin se odigrao oko 5.30 sati ispred noćnog kluba Kalypso u dijelu koji je pod video-nadzorom. Kane je nakon kraćeg sukoba nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć.

Svi sudionici krvavog incidenta bili su gosti popularnog Hideout festivala, a u javnosti se navodilo kako su se sukobile dvije skupine Britanaca zbog preprodaje droge.

Jedan od svjedoka koji je bio u Wilsonovom društvu, kazao je kako je skupina muškaraca “ljutito gledala u njih” u klubu, a kada ih je pitao u čemu je problem, rekli su mu da su im sumnjivi.

Mrtvozornik je rekao da su svjedoci bili “poprskani krvlju” i da se Wilson “držao za prsa” kad je pao na pod. Cane je nakon počinjenja zločina pobjegao, no policija ga je brzo identificirala zahvaljujući nadzornim kamerama kluba Kalypso.

Uhićen je u splitskoj zračnoj luci od kada se nalazi u zatvoru u Zadru. Kako bi prikrio identitet prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.

Zadarsko tužiteljsvo tereti ga za ubojstvo i dva pokušaja ubosjtva. Wilsonu je nož zabio u lijevu stranu prsišta pa je ovaj uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo.

Prijatelju koji mu je priskočio u pomoć zadao je više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra, a trećeg sunarodnjaka nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu zbog čega je ovaj zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

25. travanj 2024 10:36