StoryEditorOCM
KolonaNA GODIŠNJEM

Hoćete odmor? Nemojte biti previše uvjereni...

13. kolovoza 2016. - 15:52
godic5a1nji-odmor

Planirate li godišnji odmor provesti tako što ćete “ruke i noge dignuti u zrak”, nemojte biti previše uvjereni u takav scenarij.

Jer kad se najmanje nadate, umjesto čovjeka koji je zavrijedio “pet minuta mira”, u pravilu, usred noći postajete kućni majstor. Iz sna vas je trgnulo curenje bojlera, nastala je panika zbog vode koja nesmiljeno istječe.

Onako bunovni pokušavate pronaći središnji ventil, ali umjesto njega krivo zavrnete ne jednu, nego dvije špine, zbog čega popucaju brtve.

Poplava se širi, ukućani su na nogama. Nekako ste sanirali (ne)očekivani problem i nastojite se opustiti. Ubrzo stiže jutro koje donosi priču za koju ste vjerovali da se samo na filmu može dogoditi.

Zapravo, ulazak u garažu nudi vam iznenađenje u obliku probušene prednje desne gume na automobilu, u kojoj je čavao. Ne pokušavate ga vaditi jer to automatski znači ispuštanje zraka, računate kako ćete se ipak dovući do vulkanizera. Ali ne ide! Zašto? Zadnja lijeva guma već leži na podu!

Izvukli ste se iz toga i samo nekoliko stotina metara od kuće zaustavi vas prometna policija.

- Kume, prometnu i vozačku, uz to je i provjera ispravnosti svjetala - mirno će državni službenik. Niste vozili brzo, niste uzimali alkohol, niste pretjecali. Ali su vam “riknule” žarulje od kratkoga svjetla.

Odjurite u servis gdje vam mehaničar predlaže izmjenu ulja i filtra jer uskoro će tehnički. Slegnuli ste ramenima i odmah počinjete prebirati po novčaniku. Ima nešto sitnoga...
 

Nove žarulje, novo ulje, novi filtar. Odahnuli ste, kad vas iznenada u tom razmišljanju “probudi” lomljava lima. Što je sad? Pa dobili ste “čestitku” od neopreznog vozača koji se, srećom, nježno zabio u vaša vrata. Odlazak u osiguravajuću kuću, čekanje rješenja, popravak kod autolimara.

Iscurio godišnji odmor....

Dražen Žura

 

20. travanj 2024 05:12