StoryEditorOCM
KolonaKOMENTAR DRAŽENA ŽURE

Zadru treba netko tko je malo 'lud'

2. veljače 2017. - 11:17
zd190605novaramisnaglic.JPG

Jesam li lud kad dolazim u Zadar, koji se nalazi u ovakvoj situaciji? Jesam, očito! E, upravo tako je reagirao Aramis Naglić, trener kojem je povjerena zadarska momčad i pritom bio brutalno iskren. Ogolio se do do kosti i još jednom potvrdio kako jedino takvi sportaši, mogu računati na uspjeh.

Jer, lako je preuzeti vođenje neke momčadi koja ima glavu i rep, što je sločaju kod mnogih razvikanih trenera, ne samo kod nas nego i u Europi. Ali, nikad nismo imali prigodu čuti da se primjerice Jasmin Repeša, ili njemu slični košarkaški treneri, uhvatio nečga što je na samom dnu.

Neglić jest i zato je poseban! Neka je malo i " lud", međutim, takav upravo treba ovomu Zadru. Treba mu netko će ga razdrmati unatoč tomu što je kvaliteta upitna o čemu se naveliko govorilo. Čovjek bez nade nema što tražiti na ovom svijetu. Davati pozitivnu energiju i očekivati da ti sse ona vrati, u ovom primjeru od igrača Zadra, jedini je način za mogući rezultatski uspjeh.

A energije, više od ičega nedostaje igračima Zadra, koji uglavnom spuštenih ruku kao " pretučeni boksač" čekaju kraj utakmice. U takvom stanju nisu iskazivali pretjerane emocije. Zašto? Jer su bili ukočeni od straha, ukočeno od bojazni za neuspjeh na kojeg su navikli otkako je krenula sezona. Nitko od njih, da se razumijemo , nije neki osobiti " razbijač" koji će ostale povući za sobom. Je li to Naglić?

Ako se vratimo na njegovu igračku karijeru, onda je doista taj koji može povući ostale. Istina, nije jednako reagirati s klupe ili pak na parketu. Uloge su specifične. Što onda može kao trener? U ovom trenutku najvažnije je da sebe doživaljava kao " generatora" iz kojeg će svi oko njega izvlačćiti tu toliko isticanu energiju. Nadalje, Naglić se kao igrač susretao s velikim trenerima , Giuseppeom Giergiojom, Mirkom Novoselom, Petrom Skansijem i drugima. I od njih je mogao naučiti podosta toga... I načučio je , jer da nije tako onda zasigurno nikad ne bi nosio reprezentativni dres bivše države, a ni Hrvatske!

Je li to dovoljno za povući zadarski brod koji je opasno zaglio u regionalnoj ABA lige gdje su mu nogoe debelo u blatu... Čak živom blatu, usudimo se kazati, ali je Naglić prema svojim impresijama uvjeren kako može doploviti do mirne luke.

Rekao je iskreno: "Neću se razbacivati obećanjima, ali vjerujem da se može"! I nije samo ABA liga u pitanju, valja se doro upregnuti i u Prvenstvu Hrvatske u kojem također ne cvjetaju ruže. Kup Hrvatske, odnsno Kup Krešimira Ćosića također ne spada u skupinu nenvažnih rezultatskih dometa. Naprotiv, upravo bi jedna tako dobra injekcija, makar ona značila samo ulazatk u finale Kupa mogla bi potaknuti niz dobrih stvara. Na potezu je "mušektir" Aramis!

27. travanj 2024 05:28