StoryEditorOCM
KolonaIMA LI ITKO MUDA U TZ GRADA ZADRA?

Gradonačelniče Dukiću, zašto ne stanete na kraj ovom kokošarenju članova Turističkog vijeća?!

2. rujna 2018. - 18:00
beatles_cedulin1-300818

Iz Turističke zajednice grada Zadra dobili smo "osvrt na netočne navode u članku na portalu zadarski.hr". Evo što kažu:

"Na Vašem internet portalu dana 31. kolovoza 2018. objavljen je članak autora Ivice Nevešćanina pod naslovom: "Članovi Turističkog vijeća opet sviraju o trošku Turističke zajednice!" u kojem je iznesen niz insinuacija kako su se članovi Vijeća TZ-a okoristili u sklopu organizacije koncerta "Tribute to the Beatles" povodom 50. obljetnice izlaska njihovog antologijskog Bijelog albuma. Svi izvođači, njih ukupno 25 uključujući i članove Vijeća TZ-a, na sinoćnjem koncertu nastupili su bez honorara, isključivo iz ljubavi prema ovoj vrsti glazbe. Trošak organizacije koncerta „Tribute to the Beatles“ u atriju palače Cedulin odnosi se samo na razglas i rasvjetu."

A evo i što smo mi napisali u spomenutom članku s nadnaslovom Tribute koncert "Sukob interesa":

"U organizaciji Turističke zajednice grada Zadra u četvrtak navečer u atriju palače Cedulin održan je koncert "Tribute to the Beatles" povodom 50. obljetnice izlaska njihovog antologijskog "White" albuma.

Poznate hitove legendarnih Beatlesa izvodili su Song Bustersi, Elena Stella, Antonija Bašić i Donat, Black Coffee, Ivan Županović, Rockatansky Band, sveučilišna a capella grupa A.K.A. Crescendo, Nika i Dražen Habuš.

Koncert je organizirala TZ grada Zadra na dan kad su članovi Turističkog vijeća otvarali ponude za novog direktora zadarskog ureda, a među izvođačima, zanimljivo, opet su bili članovi Turističkog vijeća TZ grada Zadra, i to zamjenik gradonačelnika na mjestu predsjednika Dražen Grgurović kao dio sastava Song Bustersi i Renato Švorinić sa svojim Black Coffeejem.

Tako smo sad dobili novu kombinaciju sukoba interesa članova Turističkog vijeća: direktor u ostavci Ante Rados pjeva, Grgurović i Švornić sviraju, a Tomislav Fain organizira. Sve o trošku TZ grada Zadra."

Prvo, ključno pitanje: zašto nitko u TZ grada Zadra, od direktora u ostavci do fingiranog predsjednika Turističkog vijeća i članova tog tijela, nema muda potpisati ovaj "osvrt"?

Drugo, molim lijepo, koji je navod u našem tekstu netočan? Jesmo li igdje napisali da je netko dobio honorar za svoj nastup? Ne. Napisali smo da članovi Turističkog vijeća, konkretno Dražen Grgurović i Renato Švorinić, opet nastupaju o trošku TZ grada Zadra. Je li to točno? Je. To priznaje i anonimni potpisnik osvrta kad kaže da se "trošak organizacije koncerta „Tribute to the Beatles“ u atriju palače Cedulin odnosi se samo na razglas i rasvjetu".

To što članovi Turističkog vijeća nastupaju iz ljubavi prema Beatlesima mogu objesiti mačku o rep! Ti likovi, poput zadnjih šibicara naviklih prodavati muda pod bubrege, misle da će baš kod svih proći njihova "ljubav prema glazbi" dok ih drugi plaćaju. Ako je u pitanju tolika ljubav prema Beatlesima, zašto članovi Turističkog vijeća nisu posegnuli u svoj džep i platili troškove organizacije za razglas i rasvjetu? Uostalom, sudeći po glazbenim afinitetima Dražena Grgurovića, koji je već u nekoliko navrata u Zadru javno nastupao u čast obljetnica Beatlesa, nije teško pretpostaviti kome je pao na pamet tribute koncert posvećen "White" albumu.

Što se tiče sukoba interesa, bilo bi dobro da TZ grada Zadra zajedno s članovima Turističkog vijeća napokon izvuče glavu iz pijeska. Toliko se prave blesavi da bi čovjek mogao pomisliti kako se radi o skupini moralnih idiota koji ne znaju što je crno a što bijelo, ali dovoljno beskrupuloznih da računaju kako nitko ne razumije što oni zapravo rade, kako jedni drugima godinama uštimavaju nastupe, poslove i druge usluge, sigurni smo, sve "iz ljubavi", ali o trošku TZ grada Zadra. Malo morgen!

Začuđuje, zapravo, da predsjednik Turističke zajednice, gradonačelnik Branko Dukić, sve to jako dobro zna i ne mrda malim prstom s obzirom da on najviše i snosi odgovornosti za ovo kokošarenje. I koji je dozvolio da to kompromitirano društvo, za svoj rad javno "pokopano" od strane gradski vijećnika svih stranaka, prvih ljudi cehovskih udruga zadarskih ugostitelja i obrtnika, ali i šire javnosti, odlučuje o izboru novog direktora gradskog ureda Turističke zajednice.

Kad jednog dana odlepršaju iz tog foruma pa svojim novcima negdje naprave besplatan koncert u čast Beatlesa ili Milesa Davisa, svejedno, možda ćemo i početi vjerovati da sviraju iz ljubavi a ne zbog izravne i neizravne zarade i vlastite promocije.

A dok se te stvari ne promijene imamo puno pravo i obvezu ukazivati na činjenicu da je riječ o društvu u debelom sukobu interesa.

I bez muda.

19. travanj 2024 00:49