StoryEditorOCM
KolonaZAŠTO KONCERTE U D8 ROCK CAFEU VALJA P(R)OS(V)JEĆIVATI?

Zadarski bajkeri drže zadarsku rock scenu živom!

12. studenog 2019. - 23:50
maxresdefault (1)

Rock cafe D8 nastavlja sa serijom odličnih koncerata kojima obogaćuje zadarsku klupsku scenu. Niz bendova, ne samo hrvatskih i zadarskih, već i s međunarodne scene, nastupilo je "kod bajkera" na, za publiku, potpuno besplatnim koncertima, zahvaljujući suradnicima koji su dobri poznavatelji regionalne scene (i odlične muzike). Spomenimo samo predstojeći Detroit Groove Gang koji u Zadar donose autentični američki zvuk ili nedavno gostovanje njemačkih "Giraffe men feat. Marietta sisters" potpomognutih našim "Erotic Biljan & His Heretics", što je bio vrhunski koncert kakav bi poželio svaki rockerski klub, dok u Zadru nije imao primjerenu zapaženost.

Što je šteta jer su u pravilu koncertne večeri u D8 za glazbene sladokusce, s obzirom da se radi o izvođačima kakve se ne može čuti u "uobičajenim" zadarskim klubovima gdje se mahom cilja na provjerena, komercijalna imena s ciljem privlačenja što više publike, uz naplaćivanje ulaznica i znatno skuplje ugostiteljstvo. Zbog glazbenog odabira valja odati priznanje ekipi iz D8 jer ih u kreiranju kvalitetnih glazbenih programa očigledno ne vodi zarada već želja za dobrom glazbom. Pri tome treba napomenuti da D8 Rock cafe nije nipošto kafić "samo" za bajkere (to i oni sami kažu), već za sve koji žele u pravom rock,n,roll ambijentu čuti dobar bend i ugodno se družiti.

I da, nije "fensi, šmensi" uređen, prije nalikuje na kultni njujorški klub CBGB (po mnogo čemu), ali to i jest rock,n,roll, zar ne? Uz Nigdjezemsku koja u Zadru "drži" alternativnu glazbenu kulturnu scenu u skvoterskom prostoru bivše vojarne, Rock cafe D8 zapravo je jedini "rasni" gradski rock klub, što prema najavama namjeravaju i ostati iako se često zna dogoditi da programe financiraju uz svjesni trošak, a i bendovi koje ugoste, pronose priču o gostoljubljivosti i prijateljstvu zadarskih bajkera. Stoga koncerte u D8 valja p(r)os(v)jećivati, što zbog kvalitete izvođača kakve se, osim u Zagrebu i eventualno Rijeci, kod nas ne može čuti, a i zbog podrške rock sceni koja je u Zadru uvijek tradicionalno na "klimavim" nogama.

15. travanj 2024 14:43