StoryEditorOCM
KolonaZAKUHALA SVLAČIONICA KK ZADRA, ŠUŠKA SE O POBUNI PROTIV TRENERA...

Kad zbrojimo očajne rezultate, kao i igru, dobijemo jedno veliko NIŠTA, koje će netko morati i platiti. Iako je Jusup dobro "pritisnuo" klupsku upravu koja mu je udovoljila gotovo pa sve želje...

10. prosinca 2019. - 21:24
split_zagreb18-010417

"Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem!", bila je jedna od prvih izjava Danijela Jusupa, prije nego je sjeo na njemu dobro poznatu klupu!

Zasigurno, ni njemu kao iskusnom stručnjaku nigdje u primislima nije bilo kako će prije svega pokraj imena kluba, potom i iza svojeg imena, u sedam utakmica regionalne ABA lige, upisati šest poraza i svega jednu pobjedu. Ovako nešto nije zabilježeno otkako je Zadar zakoračio u ABA ligu, pa su u čudu ne samo Zadrani, nego i mnogi kojima  je baš zadarska košarka bila pojam uspješnosti. Hoće li zbog toga Jusup doživjeti smjenu? Neće, uostalom, zašto bi ga se uopće mijenjalo, jer malo tko bi nakon svega na svoju dušu preuzeo tuđe grijehe!  

Nedvojbeno, nakon tri poraza s potpisom Ante Nazora, negdje "ispod stola" se miješalo "karte sreće", računajući pritom da bi dovođenje  trofejnog trenera, koji je u trenutku izbora bio bez angažmana, a par mjeseci prije radio je u Širokom Brijegu, moglo pokrenuti stvari s mrtve točke. Umjesto toga dogodilo se više od nekoliko koraka unatrag , jer momčad se posve pogubila, nema tko ih u ABA ligi nije "maknuo s puta" (iznimka je Cedevita Olimpija op.p.), ne samo u gostima nego i kod kuće, pa i ono što su znali više ne znaju! Otuda i zaključak koji nije od jučer: "Momčad je uvijek ogledalo trenera!" 

I kad na sve prislonimo očajne rezultate, jednako i igru, dobijemo jedno veliko NIŠTA! Ali, bitno je naglasiti, kako će to ništa, netko morati i platiti, posebice stoga što je Jusup dobro "pritisnuo" klupsku upravu koja mu je udovoljila gotovo pa sve želje.

Izmiješao je stručni stožer, u ovom trenutku doveo dvojicu igrača, Dominika Mavru i Akoša Kellera, mađarskog reprezentativca, kojeg se može prepoznati isključivo po "konjskom repiću", dok o njegovoj igri nema potrebe uopće raspravljati. Dakle, bio je to čisti "pucanj u prazno", figurativno rečeno, apsolutnog vladara košarke u Zadru!

I tu nije kraj, jer i dalje traje potraga za novim igračem na poziciji "trica i četvorka", nalog je dobio sportski direktor Branimir Longin, dok će zadnja ipak biti riječ trenera!

Ima toga još.... Zadar se nakon poraza u Kopru otisnuo prema Poreču gdje će se, ponavljati gradivo, odnosno, odraditi mini pripreme usred sezone!!! A tek priča o tome što se sve događalo prije puta u Koper... 

Svi dobro znamo da zidovi "imaju uši", koje ozbiljno šuškaju o pobuni u svlačionici, navodno, igrači su digli glas kontra trenera, što je u konačnici stiglo i do Nadzornog odbora! Bilo bi nepošteno zboriti i stvarati priču koja uvijek može imati dvojbene detalje, međutim, činjenica je kako se nešto kuhalo, moguće je i dalje kuha... Nezadovoljstvo očito ključa! 

I brojne ozljede igrača, također su predmet za raščlambu, jer predugo traje izostanak Petra Marića, Ivan Siriščević nikako ne može "sjesti na zelenu granu", polomio se i Martin Junakovć, dok je Bryon Allen tek zaliječio rane, a Dominic Gilbert je utakmicu u Železniku odigrao stisnutih zubi. Tko je odgovoran za takvo stanje unutar momčadi, neka u zajedničkom razgovoru rasprave struka i klupska uprava. I neka se povede pitanje odgovornosti na svim  razinama u klubu, kako kod onih koji odlučuju, tako i onima koji uz njihov blagoslov rade štetu  klubu, koji je između ostalog Športsko dioničko društvo koje kao takvo trpi gubitke.

U realnom sektoru, mnoge bi radna knjižica čekala na stolu, dok u KK Zadar, neki uživaju status božanstva i istodobno troše novac uzalud, jer rezultata nema nigdje! Odradite posao i onda očekujte plaću, mora vrijediti za sve, međutim, ne samo u Zadru, nego u mnogim našim klubovim postoji "bonus", ali ne i "malus"!

Ono što najviše muči zadarske navijače jest to da nikoga slaganje poraza na poraz, više ne boli. Kad je tako, onda je košarkaška eutanazija neminovnost... Ako  se već nije i dogodila. Opet, ono zrnce sportskog dostojanstva , vjerujemo, u sebi imaju igrači i trener, kojima pak predstoje dvije važne "bitke" u ABA ligi, pa se logičnim nameće zaključak: ujedinite se, jer na Višnjik, jedan za drugim stižu Crvena Zvezda i Budućnost!

19. travanj 2024 22:52