StoryEditorOCM
Književnostautobus za trnavu

Svakodnevno nas šokiraju verbalne eskapade omalovažavanja žena od uvaženih članova društva, teško je to tek ljupko gledati, kaže poetesa Sanja Baković

Piše Siniša Kekez
25. veljače 2021. - 08:11
Sanja Baković: Kada pred susjednom zgradom u automobilu leži mrtva djevojka s 88 uboda nožem, napišete pjesmu iz nemoćiGoran Mehkek/Cropix

Ime Sanje Baković dobro je poznato pratiteljima poezije. Ona ustrajno i kvalitetno održava Facebook stranicu "Odvalimo se poezijom", moderira pjesnička događanja u Zagrebu, a ljeti u Bolu, o poeziji piše u novinama.

A i sama piše poeziju. Prije pet godina objavila je zbirku "Plovna mjesta", a koncem prošle i drugu "Autobus za Trnavu". Ona zrcali različite pjesničke interese Sanje Baković: introspektivnost i društvenu svijest, dimenziju periferije, južni ali i istočni timbar, pjesničku relevantnost i širinu. Entuzijazam kojim obogaćuje pjesničku scenu u današnje vrijeme čini se još važnijim.

Ovo vam je druga zbirka i čini se da ste u njoj izišli više u stvarnosnost, pa i u angažiranost i reagiranje na svakodnevicu?

– "Autobus za Trnavu" zbirka je pjesama usredotoče...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:01