StoryEditor
Slikarstvoznak zahvalnosti

Splitska udruga RADDAR poziva da u subotu u 19.19 sati zaplješćemo umjetnicima za zasluge u koroni, a raspisala je i natječaj za izložbu ‘Email Art‘

Piše PSD.
22. svibnja 2020. - 15:40
Kao što se na Spinutu pljeskalo našoj domovini, moglo bi se pljeskati i našim umjetnicima  Duje Klarić/hanza media

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita raspisala je natječaj za međunarodnu izložbu "EMAIL ART: unutrašnja pokretljivost".

Radovi se primaju na email Udruge: udruga.raddar@gmail.com, s naznakom "za Natječaj". Potrebno im je priložiti naslov, medij i dimenzije/trajanje (za videoradove odgovarajući link), uz kraći CV autora te kontakt-adresu. Rok za prijavu radova je 1. srpnja 2020. Kako ističu iz udruge RADDAR, planirano je da izložba bude najavljena i predstavljena u Multimedijalnom kulturnom centru (MKC) u Splitu 2021. godine te prezentirana kao online izložba.

O najboljim radovima odlučit će stručni žiri u sastavu Branko Cerovac, Sonja Švec Španjol i Božidar Kesić. Svaki član žirija pozvao je jednog umjetnika da izlaže. Branko Cerovac izabrao je Damira Stojnića, Sonja Švec Španjol Tihanu Karlović, a Božo Kesić Darka Škrobonju. Udruga je iskoristila svoje pravo i pozvala još dva umjetnika: Tomislava Brajnovića iz Rijeke i Andreja Tišmu iz Novoga Sada.

Opširnije informacije mogu se naći na na FB profilu Udruge RADDAR, na kojoj će se, obećavaju iz udruge, redovno ažurirati podaci o razvoju projekta. RADDAR zaključno poziva sve zainteresirane umjetnike/ice da svojim radovima pokažu koliko su živi u sadašnjim uvjetima života na Zemlji.

Udruga RADDAR poziva građane Hrvatske i drugih zemalja da u subotu u 19.19, s balkona, ulica i iz kafića toplo zaplješću svim umjetnicima svijeta. I to u znak zahvalnosti jer su nam umjetnička djela u vrijeme pandemije bila art-terapija za dušu i duh, bodrila nas i čuvala od podlijeganja tjeskobi i strahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 12:38