StoryEditorOCM

RURALNI RAZVOJProdužen rok za prijavu na podmjeru 6.2. programa ruralnog razvoja do 10. rujna

Piše Diana Rajčić
9. kolovoza 2020. - 09:28

Ostvarite 50.000 EUR-a potpore za pokretanje vlastite nepoljoprivredne djelatnosti na OPG-u.

Potencijalni korisnici podmjere 6.2. su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika (ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava) najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, a koja ne posjeduju rješenje/odobrenje od nadležnog tijela za obavljanje nepoljoprivredne djelatnosti koju žele pokrenuti. Dakle, apsolutni su početnici. Važno je znati da su, uz zadovoljavanje svih uvjeta prijave, prihvatljivi korisnici i samoopskrba obiteljska poljoprivredna gospodarstva (SOPG)

image
Prijave na podmjeru 6.2 program ruralnog razvoja produžene su do 10. rujna

Ulagati se može u sljedeće sektore: turizam u ruralnom području, tradicijski obrt, umjetnički obrt uključujući i obrte za izradu suvenira i rukotvorina, pružanje usluga u ruralnim područjima povezanih uz poljoprivredu i/ili šumarstvo, prerada, marketing i izravna prodaja proizvoda

U ovim se sektorima prihvatljivim ulaganjima smatraju: gradnja, rekonstrukcija ili opremanje objekata, troškovi kupnje zemljišta i objekata, nabava strojeva, opreme, vozila ili plovila, nabava kratkotrajne imovine, licenci ili patenata, aktivnosti vezane uz edukacije i sudjelovanje na sajmovima, promotivne aktivnosti vezane uz projekt, aktivnosti pripreme projektne dokumentacije.

Neki od osnovnih kriterija prihvatljivosti koji se odnose na ovu podmjeru kažu kako Poljoprivredno gospodarstvo mora u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu imati ekonomsku veličinu (EVPG) od najmanje 1.000 eura, što je vrijednost koja se ostvaruje posjedom oko 0,5 ha maslina ili 0,3 ha vinograda ili 0,12 ha povrća. Ovu ekonomsku veličinu donijet će i omanje stado od primjerice devet ovaca ili 7 rasplodnih koza.

Intenzitet potpore u ovoj podmjeri iznosi 100%, odnosno vrijednost potpore je 50.000 EUR-a po korisniku, fiksno.

Uz malo vlastitog truda oko prikupljanja dokumentacije i kvalitetnu savjetodavnu uslugu koju pruža SpartiuM Consulting čiji vlasnik dr.sc. Marin Kukoč ima 15 godina iskustva u programima namijenjenim poljoprivredi i ruralnom razviju, konkuriraj i Ti za potporu od 50.000 EUR-a.

Kontaktiraj nas na info@spartium-consulting.hr

Više doznajte na https://spartium-consulting.hr/novosti/rok-za-prijavu-za-podmjeru-6-2-produzen-do-10-rujna/

18. travanj 2024 11:43