StoryEditorOCM

Druženje nadbiskupa Marina Barišića kroz pjesmu i igru s djecom iz Doma Maestral u Splitu

Piše PSD.
3. studenog 2019. - 21:50
maestral1

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić posjetio je štićenike Dječjeg doma Maestral u Splitu. Nakon blagoslova kruha i prigodne molitve, druženje s djecom nastavljeno je kroz pjesmu i igru.

Ravnateljica Dječjeg doma Maestral upoznala je Nadbiskupa s infrastrukturom te načinom rada u Domu posebno pohvalivši mnogobrojne volontere koji bezuvjetno daruju svoje vrijeme i ljubav svim štićenicima. Zahvalila je Ocu nadbiskupu na dolasku, pastirskoj pratnji i molitvama, izrazivši radost zbog potpore koju Splitsko-makarska nadbiskupija daruje svim potrebitima.

Djeci Maestrala nadbiskup Barišić darovao je anđele čuvare i slatkiše, a djelatnicima je poklonio krunicu. Zahvalio je ravnateljici i svim djelatnicima što svojom brigom i ljubavlju svakodnevno toj djeci pokušavaju pružiti ozračje obiteljskog doma te što ulažu svoje vrijeme i stručno znanje kako bi se uspješno integrirala u društvo.

Dječji dom Maestral ustanova je socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, trudnicama ili roditelju s djecom do godine dana, biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci bez pratnje - stranim državljanima te djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi. Ustanova djeluje u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Dom nudi usluge cjelodnevnog i poludnevnog boravka, organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu ili povremenu podršku, savjetovanje i pomaganje primarnim ili udomiteljskim obiteljima, djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi i djeci smještenoj u udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima te privremeni smještaj za djecu, trudnice i roditelje s djecom. Trenutno je u Domu 120 štićenika o kojima brine 65 stručnih djelatnika. Sjedište Doma je u Splitu, a podružnica „Miljenko i Dobrila“ nalazi se u Kaštel Lukšiću.

misija / slavko blažić / smn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:41