StoryEditorOCM
Moj ljubimac'MRCINA ME NAPALA, DA GA MOJ SIN NIJE ZVEKNUO LOPATOM, NE BIH BILA ŽIVA'

Ispovijest ljubiteljice klokana koju je razjareni tobolčar umalo ubio

Piše Jutarnji.hr
14. listopada 2018. - 23:56
profimedia-0014293074

Velika suša na području australskog Queenslanda potaknula je mnoge klokane da noću dolaze do ljudskih nastambi u potrazi za hranom, pa su tako ljubiteljica divljih životinja Linda Smith (64) i njezin suprug Jim hranili gotovo 30 klokana koji su ih posjećivali dok - nisu završili u bolnici s ozbiljnim ozljedama.

Naime, jedne noći napao ih je veliki sivi klokan, visok 1,8 metara, za kojeg su isprva mislili da je jedan od skupine klokana koje su odhranili.

Klokan je napao prvo njezina supruga, koji je završio na podu, a klokan je nastavio nasrtati na njega.

Linda je dohvatila metlu da ga otjera i spasi supruga, ali klokan je izbio metlu iz njenih ruku i napao nju također. "Tada je izašao moj sin da mi pokuša pomoći i udario ga je po glavi s lopatom", ispričala je Linda Smith za Brisbane Times iz bolnice, gdje je u nedjelju operirana.

Od napada klokana kolabiralo joj je plućno krilo, slomljena su joj rebra, te je zadobila unutarnje ozljede i ogrebotine po rukama i nogama. Njezin suprug pretrpio je višestruke porezotine, a njihov 40-godišnji sin izvukao se s manjim ozljedama.

Nakon fizičkog obračuna, nasrtljivi klokan je odskakutao u grmlje prije dolaska hitne pomoći. 

Linda Smith skrbi za životinje već 15 godina i nakon svega je izjavila da kao ljubiteljica životinja ne želi da napasnog klokana ulove i ubiju.

Voditelj hitne pomoći u Queenslandu Stephen Jones kazao je da s takvim napadom nije susreo u 30 godina službe.

Da Linda nije priskočila u pomoć svom suprugu, kazao je, ishod bi mogao biti "smrtonosan".

24. travanj 2024 11:49