StoryEditorOCM
Moj ljubimacAKO STE IZGUBILI LJUBIMCA, PAZITE GDJE LIJEPITE OGLASE

Na stup ste zalijepili oglas o izgubljenoj mački? Pogledajte koliko bi vas to moglo koštati!

Piše JL
27. studenog 2018. - 20:18
ulična mačka mačić

Izgubio vam se kućni ljubimac pa ste isprintali mali oglas i odlučili ga zalijepiti na rasvjetni stup gdje se otprije nalazi mnogo sličnih oglasa? Budite oprezni jer takvo što bi vas moglo koštati 1000 kuna.

Naime, kako piše Glas SlavonijeVedrana Vasić iz naselja Retfale u Osijeku odlučila je putem takvog jednog oglasa pronaći svoju izgubljenu sijamsku mačku. Opisala je svoju ljubimicu te čak ponudila i novčanu nagradu nalazniku. No onda je uslijedio telefonski poziv komunalnog redara.

'Rekao joj je da imamo dva sata da skinemo obavijesti, jer ćemo inače za svaku platiti 1000 kuna. Moram priznati da je plakata bilo puno i uglavnom smo ih lijepili na autobusnim postajama, odnosno na mjestima veće frekvencije, na stupove i sl. Vidjela sam puno oglasa zalijepljenih na takvim mjestima pa nisam pomislila da ne smijem i ja oglasiti nestanak mačke. Čim smo upozoreni, skinuli smo ih sve - ispričala je Vasić.

Kaže kako nije smatrala da će njezin oglas, uz more drugih, biti problem jer ljudi putem takvih oglasa traže i prodaju doista sve: osim izgubljenih ljubimaca, bude tu i oglasa za prodaju rakije, za povoljne kredite i slično.

Iz Grada Osijeka pojasnili su da je čl. 24. st. 2. Odluke o komunalnom redu zabranjeno lijepljenje i postavljanje plakata na drveće, pročelja, plinske podstanice, trafostanice, energetske ormariće i ostala mjesta koja nisu za tu namjenu. Dopušteni su bez odobrenja samo na oglasnim stupovima, pločama, ormarićima i sličnim mjestima.

Ukoliko netko plakat ipak zalijepi na nedozvoljenom mjestu, komunalni će ga redar nazvati i upozoriti pa tek onda eventualno naplatiti kaznu.
U gradu Osijeku i u Višnjevcu ukupno je 12 mjesta gdje je dopušteno lijepljenje obavijesti, i to na sedam oglasnih stupova i pet reklamnih ormarića, piše Glas Slavonije.

19. travanj 2024 21:28