MUKE PO LINJANJU Riješite se dlaka kućnih ljubimaca: tri učinkovita načina kada usisavač ne pomaže

MUKE PO LINJANJU

Dlake kućnih ljubimaca na namještaju vječni su problem vlasnika predivnih krznatih bića. Usisavač je tada naš najbolji prijatelj, no što kada niti on ne može pokupiti dlake?

Neki kućni ljubimci imaju takve faze linjanja da nam u tome ne pomaže niti najbolji usisavač. Dovoljno je da samo sjednete na svoj kauč i odjednom ste cijeli prekriveni njihovim dlakama koje se onda uspješno šire po ostatku doma. Kućne ljubimce možemo četkati koliko želimo, međutim, ispadanje njihovih dlaka po tapeciranom namještaju ne možemo spriječiti. Osim usisavačem, glavni partneri u čišćenju mogu nam biti gumene rukavice, omekšivač i spužva. U nastavku vam detaljnije objašnjavamo načine koji će vam olakšati život s ovim predivnim krznatim stvorenjima.

Suha spužva

Pažljivo prijeđite svoj kauč sa suhom spužvom. Ako na spužvi imate i "grublji" dio, svakako iskoristite njega jer će zbog teksture jednostavnije i bolje pokupiti sve dlake vašeg krznatog ljubimca.

Omekšivač i voda

Ako usisavač ne vuče baš najbolje, moguće je da su se dlake vašeg kućnog ljubimca već dobro primile na površinu. Zato prvo posprejajte kauč mješavinom omekšivača i vode. Tako će površina tkanine i dlake omekšati te ćete ih moći jednostavnije ukloniti usisavačem ili spužvom.

Gumena rukavica

Gumena rukavica takvog je materijala da jednim pažljivim prelaskom preko kauča sakuplja dlake vašeg kućnog ljubimca kao da ih  "lijepi" za sebe. Ovo je također odličan trik ako je nemoguće usisati dlake jer je u tom slučaju trenje koje pruža gumena rukavica puno jače nego zrak kojim usisavač sakuplja čestice.

Naslovnica Moj ljubimac

Najčitanije