StoryEditorOCM
Moj ljubimacVIDEO: NEZVANI GOST!

Pogledajte kakvo je slatko stvorenje pronašao u autu: Koala se malo izležavala, rado se mazila, a onda pokazala kandže!

Piše Jutarnji.hr
22. ožujka 2019. - 14:40
AUSIE

Vinar iz Adelaidea Tim Whitrow nemalo se iznenadio kada je po povratku u automobil, na kojem je ostavio otvorena vrata i uključen klima uređaj kako bi rashladio svog psa, na stražnjem sjedalu ugledao nepozvanog gosta kako se ležerno odmara, piše The Advertiser.

Iz automobila je bio izašao tek nakratko kako bi provjerio nasade loze u dolini McLaren što je pahuljasti stvor iskoristio, a Tim cijeli susret snimio mobitelom. Kako pokazuje video snimka, čovjek je koali ponudio bocu s vodom i malo se igrao s njom, no tada se koala počela penjati po sjedalima i instrumentnoj ploči u pokušaju da se vrati u šumu.

Da nije riječ samo o dražesnom australskom tobolčaru koji izgleda poput malenog plišanog medvjedića, svjedoče tragovi koalinih oštrih velikih kandži koje je pri pokušaju nespretnog izlaska ostavila na plastici kokpita Timovog automobila.

Inače, koale koje najveći dio vremena prevedu u krošnjama eukaliptusa kojim se i hrane, u Australiji su zakonom zaštićena vrsta, no unatoč tome sve su češći ovakvi susreti jer ova ugrožena vrsta neprestano gubi životni prostor zbog čestih požara kao i zbog širenja ljudskih naselja i gradnje prometnica unutar područja koja nastanjuju.

 
25. travanj 2024 04:44