StoryEditorOCM
Moj ljubimac'SUSJEDA U STANU DRŽI BAREM 70 MAČAKA'

Zaštitarima životinja stigla hitna dojava, kad su ušli u stan zatekli su horor

Piše JL
6. svibnja 2019. - 21:27
mačke, Toronto

Gradske vlasti u Torontu u Kanadi propisale su kako se u kućanstvu ne smije držati više od šest mačaka, no ono što je tamošnja udruga za zaštitu životinja zatekla u jednome stanu teško je uopće opisati riječima.

Kako je prenio Daily Mail, organizacija Toronto Cat Rescue dobila je prijavu o ženi koja u svome domu ima 70-ak mačaka.

 No kad su napokon stigli u stan, volontere i policajce dočekao je neviđeni horor - gospođa, čiji identitet nije otkriven, živjela je s više od 300 mačaka!

S obzirom da su mnoge ženke skotne, broj životinja uskoro će se znatno povećati, ali udruga Toronto Cat Rescue najavila je kako će sve mačke biti kastrirane (sterilizirane) i cijepljene, a tek onda moći će se udomljavati.

Dio nesretnih životinja već ima privremeni smještaj, a još se ne zna hoće li protiv žene koja ih je držala u stanu biti podignuta kakva prijava.

- Ako znate da netko ima previše mačaka, odmah to prijavite. Nijedna životinja ne zaslužuje takav grozan život. Situacija s nesteriliziranim mačkama vrlo brzo otme se kontroli i zato je pametnije spriječiti problem, nego ga poslije liječiti - upozorili su kanadski volonteri.

Udruga Toronto Cat Rescue i prije dva mjeseca spasila je 105 mačaka iz drugoga stana - većina ih se dugo morala liječiti zbog gubitka dlake, a bile su i pune buha, crva te parazita.

 

25. travanj 2024 01:56