StoryEditorOCM
PanoramaIMA ‘KO ĆE PLATIT

Skupa vam je kava u sezoni kod nas? A što kažete na - 995 eura za šalicu!? Gostima cijena ne smeta, oduševljeni su...

Piše MOZAIK SD
3. lipnja 2023. - 10:21

Ako se zgražate nad računima za kavu ili tonik na početku turističke sezone u nas, koji se ovih dana "vrte" po internetu, ovo će vas tek zaprepastiti...

Biste li, recimo, platili i 995 eura za šalicu dobre kave? Ima onih koji itekako rado daju taj novac za samo jednu šalicu kave - javlja Fenix.

Kafić Brew Lab u Penrithu u Australiji smatra kako ima neke od najboljih kava u svijetu, a gosti su oduševljeni njihovom kavom čak i uz tako visoku cijenu.

Da bi popili “posebnu kavu” u tom kafiću, morate svoj dolazak najaviti najmanje dva tjedna ranije.

Mitch Johnson, vlasnik Brew Laba, objasnio je zbog čega se potrebno najaviti.

- Nakon što dobijemo narudžbu za tu vrstu kave, stupimo u kontakt s našim suradnicima u Panami, oni ispeku kavu i zatim zrna pošalju svojim privatnim avionom. Kava se pravi od zrna biljke koja raste na 1700 metara nadmorske visine pored vulkana u Panami - rekao je Johnson.

image

Zrna kave u ovom slučaju posebno se naručuju, doprremaju, pripremaju...

Paulo Lopes/Anadolu Agency Via Afp

Neobično putovanje kave bez sumnje pridonosi visokoj cijeni od 995 dolara po šalici (1500 AUD), ali i sama zrna su vrhunska.

Nakon što ona stignu, podvrgavaju se preciznom procesu kuhanja u Brew Labu uz korištenje prethodno navlaženog filter papira i vode prokuhane na točno 94 stupnja Celzijusa.

- Kava se ulijeva u šalicu više puta, svaki put u savršenom trenutku kako bi se osigurao savršen okus - kaže vlasnik Brew Laba.

Srećom, Brew Lab ima i jeftinije kave, iako su cijene još uvijek više od prosječnog kafića.

- Imamo neke goste koji dolaze jednom tjedno probati naše kave za 100 ili 200 australskih dolara. To nije neuobičajeno za nas jer postoji underground scena kave u Sydneyu koja aktivno traži egzotične kave poput ove - rekao je Mitch Johnson, kako objavljuje Fenix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 16:30