StoryEditor
ShowbizPRATE SITUACIJU

Ni ovog ljeta ništa od Ultre u Splitu? Sve je izglednije da će se festival opet otkazati, evo što su nam rekli organizatori

Piše Vinko Paić
25. siječnja 2021. - 21:09
Split, 140719. park mladezi. Treci dan Ultra Music Festivala u Splitu.Zvonimir Barisin/Cropix

Do novog izdanja Ultre u splitskom Parku Mladeži ostalo je još točno 164 dana, koliko odbrojava brojčanik na službenoj stranici najpoznatijeg svjetskog festivala elektroničke glazbe. Dakako, sve je još pod velikim upitnikom, jer kako su nam rekli u odnosima s javnošću, pomno se prati situacija s pandemijom koronavirusa. Ako epidemiološki uvjeti to dopuste, Ultra će se u Splitu održati 9., 10. i 11. srpnja.

Ipak, sve je izglednije da se ni ove godine neće održati. Kako piše Billboard, organizatori bi uskoro trebali izaći s priopćenjem kako otkazuju festival u Miamiju koji se održava u ožujku i u ovom ga trenutku pokušavaju premjestiti za sljedeću godinu. Pravni tim Ultre već je uputio pismo gradskim vlastima sa zahtjevom da se datumi održavanja i sve financijske obveze premjeste na 2022. godinu u razdoblje od 25. do 27. ožujka.

Sličan se scenarij odvijao i prošle godine, jer je zbog straha od širenja koronavirusa prvo otkazana Ultra u Miamiju, čime je ovaj festival postao prva festivalska žrtva Covida-19. Sredinom svibnja stigla je i službena obavijest kako se odgađa Ultra u Splitu.

- Teška srca vas moramo obavijestiti da se osmo izdanje festivala ULTRA Europe, koje se trebalo održati od 10. do 12. srpnja 2020. na stadionu Park Mladeži u Splitu, zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19, odgađa za 9. do 11. srpnja 2021. godine. Trenutna zdravstvena kriza u kojoj smo se našli je bez presedana i za nas nema većeg prioriteta od zdravlja, sigurnosti i fizičkog blagostanja svih naših obožavatelja, kao i svih onih koji su uključeni u produkciju i organizaciju festivala.

Kupljene ulaznice za ovogodišnje izdanje vrijedit će za ULTRA Europe 2021. ili ULTRA Europe 2022., ovisno o izboru, a kao dodatnu pogodnost, osigurali smo i iznos od 20 eura koji će biti dodan na festivalske narukvice za odabrano izdanje. Navedeni iznos će se moći iskoristiti za hranu, piće ili kupnju u službenoj ULTRA trgovini. Osim toga, omogućili smo i promjenu imena za one koji svoje ulaznice žele prepustiti nekom drugom.

Za sve one koji ne žele iskoristiti već kupljenu ulaznicu za jedno od dva iduća festivalska izdanja ili mogućnost zamjene, osigurali smo povrat sredstava. Do zadnjeg smo se trenutka nadali da će se ovogodišnje izdanje održati kao što smo i planirali, rekli su tada organizatori.

Unatoč pandemiji neki veliki događaji poput Eurosonga, Europskog prvenstva u nogometu i Olimpijskih igara ove se godine planiraju održati i spremljeni su različiti scenariji glede publike. Čini se da Ultra takve scenarije nema s obzirom da je gotovo nemoguće održati sigurni razmak među tolikom masom pa je cjepivo najizglednije rješenje i jedan od preduvjeta za ponovno održavanje ovog popularnog festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. ožujak 2021 12:09