StoryEditorOCM
ŽivotTRI LIČKE PRIČE

Korona im ne može ništa, proizvodi su im traženiji nego ikad, uči se ‘s koljena na koljeno‘: Miškulini prodaju mlijeko i sir, Jelinići meso, a Sekulići med. I svima dobro!

2. travnja 2021. - 14:49
Jedan od mlađih mještana koji su odlučili ostati u Smiljanu i baviti se stočarstvom je 23-godišnji Igor Jelinić  Mišel Kalajžić

Smiljan je, kao što svi znaju, rodno mjesto Nikole Tesle, ali to poznato naselje pokraj Gospića "bogato je" i vrijednim ljudima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode vlastitu hranu i prodaju je na kućnom pragu.

Neki su specijalizirani za lički krumpir i ostale povrtlarske kulture, kao što je bio, nažalost, nedavno preminuli Ivan Baričević, koji je svoje proizvode dovozio i prodavao u Zadru, a drugi su opet poznati po mliječnim proizvodima, uzgoju stoke ili kao pčelari.

Ohrabruje to što većina OPG-ova u Lici posluje pozitivno, odnosno obitelji žive od prihoda koje sami stvaraju, što je u posljednje vrijeme još više došlo do izražaja u korona-krizi, kad se i potrošači, čini se, sve više okreću domaćoj, ekološki proizvedenoj, zdravoj hrani....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:19