StoryEditorOCM
ŽivotSEZONSKI FAVORIT

Sočna, bezglutenska torta od čokolade i naranče najslađa je zimska slastica. Toliko je jednostavna da je mogu pripremiti i manje vješte ‘kuharice‘

Piše MP
28. studenog 2020. - 13:25

Sočna, bezglutenska torta s okusom čokolade i naranče izvrsna je ideja ako želite preko vikenda pripremiti iznenađenje za obitelj ili prijatelje. Jednostavna je za pripremu budući da se svi sastojci samo spoje mikserom, izliju i peku.

Sastojci za tortu:

400 g naranči (dvije velike)

6 jaja

1.5 žličica praška za pecivo

200 g mljevenih badema

250 g šećera

50 g tamnog kakaa

Sastojci za preljev:

3.5 dcl slatkog vrhnja za šlag

200 g tamne čokolade

Priprema:

Cijele naranče skupa s korom stavite u lonac i prelijte ih s otprilike 2 l hladne vode. Stavite ih kuhati. Nakon što voda zakuha, poklopite lonac i kuhajte naranče dok ne omekšaju - cca 30-60 minuta. Skinite sada koru i izmiksajte naranču u pire uz pomoć štapnog miksera ili blendera i ostavite da se hladi.

Pećnicu zagrijte na 180 C...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:09