stdClass Object ( [id] => 1321461 [title] => Djeca bolja od očeva, a tune plaćaju ceh... Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo sjajnu priču iz Kaštela [alias] => djeca-bolja-od-oceva-tune-placaju-ceh-memorijal-borisa-gruice-u-znaku-mladih-posada-donosimo-pricu-iz-kastela [catid] => 419 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

– Otac – sin, jedan prema jedan! Sada je egal, no mali je bolji! Gotov si Gordone, prešiša te Bepo, ti si za staro željezo, bravo momčino, bolji si od oca i svih nas – nizali su se komplimenti svih okupljenih, i sudionika i publike, tijekom svečanog proglašenja pobjednika Trećeg međunarodnog izlučnog nadmetanja u big game ribolovu, ove godine prvi put kao Memorijal Borisa Gruice – Giričić Kaštela 2023., slavljeniku ribolova na velike trofeje.

O Bepu Svalini se radi, momku koji je par dana nakon trijumfa preciznije 23. kolovoza proslavio 24. rođendan u životnom kalendaru, dok u onom ribolovnom ima pregršt medalja, pehara, trofejnih ulova...

I sada kruna svega – pobjeda njega kao kapetana među 20 posada iz šest zemalja: Monaco, SAD, Slovačka, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska!

– Dobra nam je ovo godina, otac je pobijedio u svibnju u Orebiću, nastupili smo i u Komiži, a sada sam ja slavio u našim Kaštelima. Baš je dobro, no ničim vam nisam ja glavni, cijela posada je važna, a ne samo ja kao kapetan. Mi smo vam dva tima, Tragos iz Trogira i Corto iz Kaštela. Obožavamo vam svi mi big game. Ma pitajte njih – zasuo nas je bujicom riječi mladi kapetan Bepo, ovogodišnji slavodobitnik ribolovnog natjecanja u Kaštelima, preciznije u akvatoriju Primoštena gdje je bila ribolovna zona, vanka prema Žirju i Blitvenici.

---

image

Polazak iz marine Kremik

---

Od udice do stola

Pa je sa 20 ulovljenih tuna po sistemu ulovi i pusti, te dvije morske krasotice donesene na vaganje, jednu tešku 42,26 kilograma, drugu 45,88 kilograma, kao i dvije ulovljene lampuge ukupne težine 14,5 kilograma, s konačnih 5547,48 bodova, posada Corto uz kapetana Bepa, u sastavu: Ante Karačić, Vinko Marušić, Borislav Taraš, Ivan Karačić i Ivan Kelam uknjižila trijumf u svojim Kaštelima.
– I Trogiru, jer smo vam svi mi prijatelji i od udice i od stola – dodaje Ante Karačić, s bratom blizancem Ivanom, duo 39-godišnjaka zaposlenih u telekomunikacijama, koji po tko zna koji put ističu:

– Ekipa uvijek izvlači ribu, sve radimo zajedno, tim smo i sada na postolju ovo je rezultat svih nas. Volimo vam mi ribolov, radimo svi zajedno na promociji big game, to je vrhunski sport te sutra moguća i odlična turistička ponuda.

Kroz smijeh, zafrkanciju, bockanje jedan drugoga, nismo uspjeli od ovih uspješnih ribolovaca, od kojih neki i više od desetljeća sudjeluju na ribolovnim nadmetanjima na kapitalce, doznati gdje je ta tajna uspjeha u ribolovu, što je to mamac koji ih veže za more i ribolov.

– Ljubav! To je tajna – kao zbor uglas nam kazuju, zdušno nam i na videoklipu pokazujući zadnje sate na pučini, a prije negoli je glavni sudac Tonči Luketa označio kraj turnira, kako na brodu oni – slave!

---

image

Corto i dalje dominira

---

Trese se cijeli brod od pjesme, plesa, vrti se po tko zna koji put njihova himna – "Sve će biti u redu" rock-sastav​a Psihomodo pop te "Ajme meni nije mi dobro" benda Sexymotherfuckers, što je sve kamerom zabilježio Bepov otac Gordon, najponosniji na sinov trofej.

Dobra karma

– A otac ti tek šesti. Baš smo mu pokazali – nastavlja podbadati posada Corta ekipu Corta II.

Jer Gordon Svalina, koji se odavno zakačio na big game, i među pionirima je koji su organizirali prva velika nadmetanja na srednjodalmatinskim otocima, sada lovi na novom i većem brodu. Sinu je prepustio stari brod i dobru karmu.

Pa je sada i dodatna utrka za najteži ulov, za najviše ulovljenih i puštenih tuna, i između dvojice Svalina, starijeg i mlađeg.

– Čestitam, moj sine, na pobjedi – stisnuo je ruku svom potomku Gordon, vjerojatno najsretniji ribolovac cijelog nadmetanja.

Em je pobijedio Bepo, em je uspješno organiziran i okončan trodnevni turnir zahvaljujući vrijednim članovima PSD Giričić, na čelu s predsjednikom Nikšom Jureškinom, te starijim Svalinom. A sve u čast njihova prerano preminulog prijatelja Borisa Gruice, osvajača svjetske bronce.

No jedno je sigurno – niti će se zaboraviti Borisa, niti je upitna budućnost u ovoj vrsti ribolova. Oni svoje poklonike među mladima itekako imaju!

Evo prvo Bepo!

Kao trinaestogodišnjak je dolazio sucima verificirati liste za taj dan lova, vrtio se maleni Bepo tada, među iskusnim ribolovcima, upijao njihovo znanje, snimao kako se to postaje najbolji, redovito s ocem Gordonom izlazio na more, osluškivao što tune rade, kako se ponašaju u koje doba, pratio njihov ritam hranjenja, učio kako na sonderu detektirati dolazi li im na udice jato tune, kada brumavati, kako posložiti koje krene, koje čvorove nanizati...

---

image

Strast kreće od malih nogu

HANZA MEDIA
---

Puno toga je Bepo svladao, s ocem nastavio biznis s kamenom, radio taj poslovni dio preko dana, dok je ostalo vrijeme i dalje bio s njima, ali na moru, u ribolovu.

– Baš sam sretan – skromno će Bepo, pa nam kazuju kako mu je baš bila dobra zabava pobijediti Gordona, svog oca....

Početak na Starcu

Te smo u provokaciji što sada očekuje od oca, doznali i ovo, kroz salvu smijeha naravno:

– Već traži ovaj stari brod nazad, na kojem smo mi lovili, no oklade nije bilo između nas dvojice – govori Bepo, dok ostatak posade, onaj stariji dio i nije tako nježan:

– Gordon je već istjerao Bepa iz kuće, da spava na balkonu, sad ga kažnjava jer je bolji ribolovac od njega. Uzet će nam i brod, teško je Gordonu reći kako smo mi bolji od njega!

Pa nastavljamo u nešto ipak ozbiljnijem tonu, gdje nam Bepo otkriva što ga to vuče u ribolov, na more, na pučinu:

– Jednostavno obožavam ribolov, u njemu sam od malih nogu, prateći oca i učeći od njega. Moj prvi službeni big game nastup je bio 2012. u Komiži, kao 13-godišnjaku.

– A naš je od 2007. godine, kada smo počeli s big gameom i učili od Gordona, Kelama i Ivana Ledenka – dobacuju nam Trogirani, pojašnjavajući kako je sve startalo 2005.-2006. s big game u Jezerima, kada je ovaj trio činio okosnicu tima Starac. Paralelno nam već najavljuju novog uspješnog budućeg kapetana – Andija Marušića, u naručju oca Vinka, koji nema još ni tri godine.

– Mladost je uz nas, nasljednike imamo, a najveći nam je gušt jedan drugoga nadmudriti u ribolovu – otkriva nam detalje svog života na moru, kada su na ribe, kada su na turnirima, posada Corta, još jednom podcrtavajući kako su se oni za mlade već pobrinuli.

---

image

Ponosni ribolovci Filip, Jan i Boško

---

Bepo već sam pobjeđuje, dok su na drugom brodu, i to kao četvrti ukupno u Kaštelima, još tri ribolovne uzdanice – sinovi pokojnog Borisa Gruice, 16-godišnji Filip i 13-godišnji Boško, koji je bio kapetan četvrtoplasirane ekipe Capo, uz 13-godišnjeg Jana Ledenka, nasljednika obućarskog klana Ledenko.

– S ocem smo uvijek bili na moru, iako obojica treniramo druge sportove. No lipo je bilo s tatom isploviti, loviti, družiti se – sa sjetom, tugom u očima, no s ponosom što se u čast njihova oca održao i ovaj turnir – govore nam braća.

Pola boda do medalje

Stariji Filip trenira plivanje, hrvatski je rekorder u sprinterskim disciplinama, član je splitskog Grdelina, učenik drugog razreda gimnazije "Vladimir Nazor", dok je Boško u osmom razredu te trenira nogomet u GOŠK-a. Imaju stariju sestru, 19-godišnju Luciju, koja je uz majku Mariju glavni oslonac sve dane nadmetanja.

– Cilj je bio uloviti što više ribe na turniru, radili smo neke rituale tijekom ribolova kao što smo bili i s ocem na moru, donijelo je to neke uspomene, no, nažalost, bronca nam je pobjegla za niti jedan cijeli bod, za 0,57 boda manje od treće ekipe – govori Filip, dok je Boško drugi put bio kapetan na brodu, i na big gameu u Komiži, te sada u Kaštelima, gdje je zaslužio i nagradu organizatora kao najmlađi kapetan.

Sluša li ga ekipa na brodu, kao najmlađeg, odgovorio je spremno:

– Slušaju svi, odlična mi je posada! – uz zahvalu i članovima kluba koji su im podrška u svemu, uz jedno njegovo obećanje:

– Ostajem i nogometaš i ribolovac!

A uz svoje očeve ribolovce, mnogo je mlađih naraštaja u posadama. Ivo Šoša i sin Goran, Zvonimir Mihanović i sin Mate, Tonči Božanić i sin Dino, Dragan Ćoro i sin Srđan...

Gordon Svalina, osim sinu Bepu, ljubav prema big gameu prenio je i na nećaka Nikolu Svalinu, koji ima 14 godina i bio je najmlađi kapetan ekipe u Komiži, dok je i komiški tim ribolovaca imao na timunu 18-godišnjeg Ivana Britvića....

Stižu u svakom pogledu mlade snage!

Dosta je onih koji love s očevima, bude tu i razmirica, prepucavanja u odlukama koju ribolovnu taktiku odabrati kojeg dana, koje ure, kada će se brumavati, koju poziciju u ribolovnoj zoni izabrati...

Sretna gimnazijalka

Tajne kako uloviti ribu, one ribarske priče prenose se s koljena na koljeno, a ima i onih koji prepuštaju sam ribolov i ženama, preciznije svojim kćerima, jer kod njih ne važi ona – žena donosi nesreću na brodu.

– Moja Lea donosi samo ribolovnu sreću i veliku tunu – direktan je Duje Ostoić, koji je najsretniji kada je s njim na brodu i 16-godišnja kći, inače učenica drugog razreda splitske gimnazije "Marko Marulić".
Lea je važna karika posade Nikad dosta, pa smo je "ubrali" već 2018. godine kada je u Rogoznici ulovila tunu veću od sebe. Imala je tada 11 godina, bilo joj je to prvo službeno natjecanje, a ona koja je tada težila 33 kilograma, ulovila je tunu od 55,2 kilograma!

---

image

Lea i Duje Ostoić

HANZA MEDIA
---

Samozatajna djevojčica i dalje je s ocem na moru, na ribolovu, pa su lani u Rogoznici uzeli brončanu medalju, bili su treći u ukupnom poretku posada, a ove godine na nadmetanju u Komiži, također su imali ulov!

– Opet Lein, naravno – presretan je otac Duje, pokazujući nam i slike morskog ulova od 50 kilograma!

– I opet je tuna bila teža od nje, Lea sada ima 45 kila – dodaje ponosni otac, zadovoljan što je ribolov počeo obožavati i sin Lovre, šetogodišnjak.
Nažalost, Lea nije mogla sudjelovati i na big gameu u Kaštelima, no prilika za nove trofeje ove djevojke, svakako će biti...
– Lei toliko i nije bitno vađenje, već samo nadmudrivanje s ribom i knjiženje novih bodova. A kako smo mi posada imena Nikad dosta, nama ribolova nije nikada dosta. Svi volimo isploviti, loviti, biti na moru, pa i moja Lea – ulogu glasnogovornika svoje kćeri preuzeo je Duje, najavljujući i nove ribolovne izazove u kojima će sudjelovati Ostoić duo!
A uskoro i trio, kada i Lovre dovoljno stasa za uzeti ribolovni štap u ruke...

---

image

Prvi trofeji se pamte

---

---

REZULTATI:

1. Corto (Bepo Svalina, posada: Ante Karačić, Vinko Marušić, Borislav Taraš, Ivan Karačić, Ivan Kelam) sa 5547,48 bodova, 2. Tajna veza (kapetan Gordan Pintar, posada: Leon Grubišić, Ivo Šošo, Goran Šošo) sa 3600 bodova, 3. Palmon strike (kapetan Denis Mandić, posada: Gligo Mitrović, Božidar Draganić, Mate Volarević) sa 2591,06 bodova, 4. Capo (kapetan Boško Gruica, posada: Ivan Ledenko, Davor Bečić, Željko Turković, Pero Šare, Filip Gruica, Jan Ledenko) sa 2590,52 boda, 5. Antuntun (Hrvoje Vejić, 1200 bodova), 6. Corto II (Gordon Svalina, 1085,1 bod), 7. Jack Sparrow (Davide Sarafini, 480 bodova), 8. Orebić 1 (Josip Brkić, 480 bodova), 9. Mala Mirca (Nikola Vujčić, 480 bodova), 10. Smočiguzica (Antun Frančić, 281,05 bodova), 11. PŠK Srdela (Damir Relota, 240 bodova), 12. Dujam (Miroslav Dujmović, 240 bodova).

NAJTEŽI TROFEJNI ULOV Palmon strike, Denis Mandić – Crna Gora, težina tune 61,58 kilograma

NAJMLAĐI KAPETAN –​ Boško Gruica, Capo
FAIR PLAY –​ Mala Mirca kapetana Nikole Vujčića, posada: Damir Skelin, Zoran Božiković, Jozo Vujčić.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => : Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo priču iz Kaštela BEPO SVALINA S OČEVIM STARIM BRODOM ODNIO JE TITULU, DOK SU NA DRUGOM BRODU, I TO KAO ČETVRTI UKUPNO U KAŠTELIMA, JOŠ TRI RIBOLOVNE UZDANICE - SINOVI POKOJNOG BORISA GRUICE, KAPETAN EKIPE 13-GODIŠNJI BOŠKO, 16-GODIŠNJI FILIP, TE 13-GODIŠNJI JAN LEDENKO, NASLJEDNIK BIG GAME I OBUĆARSKOG KLANA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => big game fishing [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => : Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo priču iz Kaštela BEPO SVALINA S OČEVIM STARIM BRODOM ODNIO JE TITULU, DOK SU NA DRUGOM BRODU, I TO KAO ČETVRTI UKUPNO U KAŠTELIMA, JOŠ TRI RIBOLOVNE UZDANICE - SINOVI POKOJNOG BORISA GRUICE, KAPETAN EKIPE 13-GODIŠNJI BOŠKO, 16-GODIŠNJI FILIP, TE 13-GODIŠNJI JAN LEDENKO, NASLJEDNIK BIG GAME I OBUĆARSKOG KLANA big game fishing 2 0 10115 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-23 08:28:18 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Sandra Barčot [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-11 13:44:31 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-09-09 08:12:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 419 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--ribolov [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Ribolov [menu-meta_description] => Savjetujemo kako loviti lignje, učimo vas kako se love komarča, zubatac, brancin, tuna, i što je big game fishing. Doznajte sve o ribolovnim tehnikama, ribolovnoj opremi i priboru. Što je spinning, a što sabiki i tataki? Kako loviti mušičarenjem, kako panulom, a kako kančanicom? Koje varalice, lignjariće i peškafonda odabrati i kako nabaviti i ispravno staviti mamac za ribolov na udicu? Sve to doznajte na portalu Otvoreno more. [menu-meta_keywords] => ribolov, podvodni ribolov, ribolovne tehnike, ribolovni pribor, lignje, komarča, zubatac, brancin, tuna, big game, spinning, sabiki, tataki, panula, kančanica, udica, mamac za ribolov, podvodna puška, ronjenje, apnea, udičarenje [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => BEPO SVALINA S OČEVIM STARIM BRODOM ODNIO JE TITULU, DOK SU NA DRUGOM BRODU, I TO KAO ČETVRTI UKUPNO U KAŠTELIMA, JOŠ TRI RIBOLOVNE UZDANICE - SINOVI POKOJNOG BORISA GRUICE, KAPETAN EKIPE 13-GODIŠNJI BOŠKO, 16-GODIŠNJI FILIP, TE 13-GODIŠNJI JAN LEDEN [metadata] => robots= author= title=Djeca bolja od očeva, tune plaćaju ceh: Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo priču iz Kaštela [metakey] => Big Game fishing, memorijal Boris Gruica, ribolov, sportski ribolov, srD Giričić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494626.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494609.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25490877.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494610.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494611.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494627.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494628.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494629.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/23\/25494630.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","HANZA MEDIA","HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mladi Michelangelo Sarafini poma\u017ee ocu Davideu<\/p>","

Prvi trofeji se pamte<\/p>","

Lovre i Lea Ostoi\u0107 s tunom te\u0161kom 50 kilograma<\/p>","

Ponosni ribolovci Filip, Jan i Bo\u0161ko<\/p>","

Filip u akciji izvla\u010denja<\/p>","

Polazak iz marine Kremik<\/p>","

Corto <\/em>i dalje dominira<\/p>","

Lea i Duje Ostoi\u0107<\/p>","

Strast kre\u0107e od malih nogu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1080","hd_25494626_1920.jpg":"1920x1080","k_25494626_1280.jpg":"1280x1280","k_25494626_1024.jpg":"1024x1024","k_25494626_640.jpg":"640x640","k_25494626_480.jpg":"480x480","k_25494626_340.jpg":"340x340","k_25494626_220.jpg":"220x220","o_25494626_1280.jpg":"1280x720","o_25494626_1024.jpg":"1024x576","o_25494626_640.jpg":"640x360","o_25494626_480.jpg":"480x270","o_25494626_340.jpg":"340x191","o_25494626_220.jpg":"220x123","h_25494626_1280.jpg":"1280x854","h_25494626_1024.jpg":"1024x683","h_25494626_640.jpg":"640x427","h_25494626_480.jpg":"480x320","h_25494626_340.jpg":"340x227","h_25494626_220.jpg":"220x147","pp_25494626_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494626_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494626_640.jpg":"640x814","pp_25494626_480.jpg":"480x611","pp_25494626_340.jpg":"340x432","pp_25494626_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_25494609_1920.jpg":"1920x1080","k_25494609_1280.jpg":"1280x1280","k_25494609_1024.jpg":"1024x1024","k_25494609_640.jpg":"640x640","k_25494609_480.jpg":"480x480","k_25494609_340.jpg":"340x340","k_25494609_220.jpg":"220x220","o_25494609_1280.jpg":"1280x720","o_25494609_1024.jpg":"1024x576","o_25494609_640.jpg":"640x360","o_25494609_480.jpg":"480x270","o_25494609_340.jpg":"340x191","o_25494609_220.jpg":"220x123","h_25494609_1280.jpg":"1280x854","h_25494609_1024.jpg":"1024x683","h_25494609_640.jpg":"640x427","h_25494609_480.jpg":"480x320","h_25494609_340.jpg":"340x227","h_25494609_220.jpg":"220x147","pp_25494609_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494609_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494609_640.jpg":"640x814","pp_25494609_480.jpg":"480x611","pp_25494609_340.jpg":"340x432","pp_25494609_220.jpg":"220x280"},{"size0":"413x1024","hd_25490877_1920.jpg":"1920x1080","k_25490877_1280.jpg":"1280x1280","k_25490877_1024.jpg":"1024x1024","k_25490877_640.jpg":"640x640","k_25490877_480.jpg":"480x480","k_25490877_340.jpg":"340x340","k_25490877_220.jpg":"220x220","o_25490877_1280.jpg":"1280x3173","o_25490877_1024.jpg":"1024x2538","o_25490877_640.jpg":"640x1586","o_25490877_480.jpg":"480x1190","o_25490877_340.jpg":"340x843","o_25490877_220.jpg":"220x545","h_25490877_1280.jpg":"1280x854","h_25490877_1024.jpg":"1024x683","h_25490877_640.jpg":"640x427","h_25490877_480.jpg":"480x320","h_25490877_340.jpg":"340x227","h_25490877_220.jpg":"220x147","pp_25490877_1280.jpg":"1280x1628","pp_25490877_1024.jpg":"1024x1303","pp_25490877_640.jpg":"640x814","pp_25490877_480.jpg":"480x611","pp_25490877_340.jpg":"340x432","pp_25490877_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1386","hd_25494610_1920.jpg":"1920x1080","k_25494610_1280.jpg":"1280x1280","k_25494610_1024.jpg":"1024x1024","k_25494610_640.jpg":"640x640","k_25494610_480.jpg":"480x480","k_25494610_340.jpg":"340x340","k_25494610_220.jpg":"220x220","o_25494610_1280.jpg":"1280x924","o_25494610_1024.jpg":"1024x739","o_25494610_640.jpg":"640x462","o_25494610_480.jpg":"480x346","o_25494610_340.jpg":"340x245","o_25494610_220.jpg":"220x158","h_25494610_1280.jpg":"1280x854","h_25494610_1024.jpg":"1024x683","h_25494610_640.jpg":"640x427","h_25494610_480.jpg":"480x320","h_25494610_340.jpg":"340x227","h_25494610_220.jpg":"220x147","pp_25494610_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494610_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494610_640.jpg":"640x814","pp_25494610_480.jpg":"480x611","pp_25494610_340.jpg":"340x432","pp_25494610_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_25494611_1920.jpg":"1920x1080","k_25494611_1280.jpg":"1280x1280","k_25494611_1024.jpg":"1024x1024","k_25494611_640.jpg":"640x640","k_25494611_480.jpg":"480x480","k_25494611_340.jpg":"340x340","k_25494611_220.jpg":"220x220","o_25494611_1280.jpg":"1280x720","o_25494611_1024.jpg":"1024x576","o_25494611_640.jpg":"640x360","o_25494611_480.jpg":"480x270","o_25494611_340.jpg":"340x191","o_25494611_220.jpg":"220x123","h_25494611_1280.jpg":"1280x854","h_25494611_1024.jpg":"1024x683","h_25494611_640.jpg":"640x427","h_25494611_480.jpg":"480x320","h_25494611_340.jpg":"340x227","h_25494611_220.jpg":"220x147","pp_25494611_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494611_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494611_640.jpg":"640x814","pp_25494611_480.jpg":"480x611","pp_25494611_340.jpg":"340x432","pp_25494611_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_25494627_1920.jpg":"1920x1080","k_25494627_1280.jpg":"1280x1280","k_25494627_1024.jpg":"1024x1024","k_25494627_640.jpg":"640x640","k_25494627_480.jpg":"480x480","k_25494627_340.jpg":"340x340","k_25494627_220.jpg":"220x220","o_25494627_1280.jpg":"1280x720","o_25494627_1024.jpg":"1024x576","o_25494627_640.jpg":"640x360","o_25494627_480.jpg":"480x270","o_25494627_340.jpg":"340x191","o_25494627_220.jpg":"220x123","h_25494627_1280.jpg":"1280x854","h_25494627_1024.jpg":"1024x683","h_25494627_640.jpg":"640x427","h_25494627_480.jpg":"480x320","h_25494627_340.jpg":"340x227","h_25494627_220.jpg":"220x147","pp_25494627_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494627_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494627_640.jpg":"640x814","pp_25494627_480.jpg":"480x611","pp_25494627_340.jpg":"340x432","pp_25494627_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_25494628_1920.jpg":"1920x1080","k_25494628_1280.jpg":"1280x1280","k_25494628_1024.jpg":"1024x1024","k_25494628_640.jpg":"640x640","k_25494628_480.jpg":"480x480","k_25494628_340.jpg":"340x340","k_25494628_220.jpg":"220x220","o_25494628_1280.jpg":"1280x720","o_25494628_1024.jpg":"1024x576","o_25494628_640.jpg":"640x360","o_25494628_480.jpg":"480x270","o_25494628_340.jpg":"340x191","o_25494628_220.jpg":"220x123","h_25494628_1280.jpg":"1280x854","h_25494628_1024.jpg":"1024x683","h_25494628_640.jpg":"640x427","h_25494628_480.jpg":"480x320","h_25494628_340.jpg":"340x227","h_25494628_220.jpg":"220x147","pp_25494628_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494628_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494628_640.jpg":"640x814","pp_25494628_480.jpg":"480x611","pp_25494628_340.jpg":"340x432","pp_25494628_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1310","hd_25494629_1920.jpg":"1920x1080","k_25494629_1280.jpg":"1280x1280","k_25494629_1024.jpg":"1024x1024","k_25494629_640.jpg":"640x640","k_25494629_480.jpg":"480x480","k_25494629_340.jpg":"340x340","k_25494629_220.jpg":"220x220","o_25494629_1280.jpg":"1280x873","o_25494629_1024.jpg":"1024x698","o_25494629_640.jpg":"640x436","o_25494629_480.jpg":"480x327","o_25494629_340.jpg":"340x231","o_25494629_220.jpg":"220x150","h_25494629_1280.jpg":"1280x854","h_25494629_1024.jpg":"1024x683","h_25494629_640.jpg":"640x427","h_25494629_480.jpg":"480x320","h_25494629_340.jpg":"340x227","h_25494629_220.jpg":"220x147","pp_25494629_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494629_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494629_640.jpg":"640x814","pp_25494629_480.jpg":"480x611","pp_25494629_340.jpg":"340x432","pp_25494629_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1250","hd_25494630_1920.jpg":"1920x1080","k_25494630_1280.jpg":"1280x1280","k_25494630_1024.jpg":"1024x1024","k_25494630_640.jpg":"640x640","k_25494630_480.jpg":"480x480","k_25494630_340.jpg":"340x340","k_25494630_220.jpg":"220x220","o_25494630_1280.jpg":"1280x833","o_25494630_1024.jpg":"1024x666","o_25494630_640.jpg":"640x416","o_25494630_480.jpg":"480x312","o_25494630_340.jpg":"340x221","o_25494630_220.jpg":"220x143","h_25494630_1280.jpg":"1280x854","h_25494630_1024.jpg":"1024x683","h_25494630_640.jpg":"640x427","h_25494630_480.jpg":"480x320","h_25494630_340.jpg":"340x227","h_25494630_220.jpg":"220x147","pp_25494630_1280.jpg":"1280x1628","pp_25494630_1024.jpg":"1024x1303","pp_25494630_640.jpg":"640x814","pp_25494630_480.jpg":"480x611","pp_25494630_340.jpg":"340x432","pp_25494630_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 419 [name] => Ribolov [alias] => ribolov [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7544537 Threads: 2 Questions: 1610143488 Slow queries: 4778643 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110762000 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/ribolov ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 419 [name] => Ribolov [alias] => ribolov [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/ribolov ) ) [link] => /om/ribolov/djeca-bolja-od-oceva-tune-placaju-ceh-memorijal-borisa-gruice-u-znaku-mladih-posada-donosimo-pricu-iz-kastela-1321461 [printLink] => /om/ribolov/djeca-bolja-od-oceva-tune-placaju-ceh-memorijal-borisa-gruice-u-znaku-mladih-posada-donosimo-pricu-iz-kastela-1321461?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249644 [name] => Big Game Fishing [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => big-game-fishing [link] => /tag/big-game-fishing ) [1] => stdClass Object ( [id] => 726100 [name] => memorijal Boris Gruica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-10 12:18:48 [main_article_id] => 0 [alias] => memorijal-boris-gruica [link] => /tag/memorijal-boris-gruica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 363052 [name] => ribolov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ribolov [link] => /tag/ribolov ) [3] => stdClass Object ( [id] => 463705 [name] => sportski ribolov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sportski-ribolov [link] => /tag/sportski-ribolov ) [4] => stdClass Object ( [id] => 729269 [name] => srD Giričić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-09 10:13:04 [main_article_id] => 0 [alias] => srd-giricic [link] => /tag/srd-giricic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => : Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo priču iz Kaštela BEPO SVALINA S OČEVIM STARIM BRODOM ODNIO JE TITULU, DOK SU NA DRUGOM BRODU, I TO KAO ČETVRTI UKUPNO U KAŠTELIMA, JOŠ TRI RIBOLOVNE UZDANICE - SINOVI POKOJNOG BORISA GRUICE, KAPETAN EKIPE 13-GODIŠNJI BOŠKO, 16-GODIŠNJI FILIP, TE 13-GODIŠNJI JAN LEDENKO, NASLJEDNIK BIG GAME I OBUĆARSKOG KLANA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => big game fishing [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Djeca bolja od očeva, a tune plaćaju ceh... Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo sjajnu priču iz Kaštela [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-15-32-55-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494626.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

Mladi Michelangelo Sarafini pomaže ocu Davideu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494626.jpg [title] =>

Mladi Michelangelo Sarafini pomaže ocu Davideu

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494609.jpg [title] =>

Prvi trofeji se pamte

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25490877.jpg [title] =>

Lovre i Lea Ostoić s tunom teškom 50 kilograma

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494610.jpg [title] =>

Ponosni ribolovci Filip, Jan i Boško

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494611.jpg [title] =>

Filip u akciji izvlačenja

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494627.jpg [title] =>

Polazak iz marine Kremik

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494628.jpg [title] =>

Corto i dalje dominira

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494629.jpg [title] =>

Lea i Duje Ostoić

HANZA MEDIA ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/23/25494630.jpg [title] =>

Strast kreće od malih nogu

HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

– Otac – sin, jedan prema jedan! Sada je egal, no mali je bolji! Gotov si Gordone, prešiša te Bepo, ti si za staro željezo, bravo momčino, bolji si od oca i svih nas – nizali su se komplimenti svih okupljenih, i sudionika i publike, tijekom svečanog proglašenja pobjednika Trećeg međunarodnog izlučnog nadmetanja u big game ribolovu, ove godine prvi put kao Memorijal Borisa Gruice – Giričić Kaštela 2023., slavljeniku ribolova na velike trofeje.

O Bepu Svalini se radi, momku koji je par dana nakon trijumfa preciznije 23. kolovoza proslavio 24. rođendan u životnom kalendaru, dok u onom ribolovnom ima pregršt medalja, pehara, trofejnih ulova...

I sada kruna svega – pobjeda njega kao kapetana među 20 posada iz šest zemalja: Monaco, SAD, Slovačka, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska!

– Dobra nam je ovo godina, otac je pobijedio u svibnju u Orebiću, nastupili smo i u Komiži, a sada sam ja slavio u našim Kaštelima. Baš je dobro, no ničim vam nisam ja glavni, cijela posada je važna, a ne samo ja kao kapetan. Mi smo vam dva tima, Tragos iz Trogira i Corto iz Kaštela. Obožavamo vam svi mi big game. Ma pitajte njih – zasuo nas je bujicom riječi mladi kapetan Bepo, ovogodišnji slavodobitnik ribolovnog natjecanja u Kaštelima, preciznije u akvatoriju Primoštena gdje je bila ribolovna zona, vanka prema Žirju i Blitvenici.

---

image

Polazak iz marine Kremik

---

Od udice do stola

Pa je sa 20 ulovljenih tuna po sistemu ulovi i pusti, te dvije morske krasotice donesene na vaganje, jednu tešku 42,26 kilograma, drugu 45,88 kilograma, kao i dvije ulovljene lampuge ukupne težine 14,5 kilograma, s konačnih 5547,48 bodova, posada Corto uz kapetana Bepa, u sastavu: Ante Karačić, Vinko Marušić, Borislav Taraš, Ivan Karačić i Ivan Kelam uknjižila trijumf u svojim Kaštelima.
– I Trogiru, jer smo vam svi mi prijatelji i od udice i od stola – dodaje Ante Karačić, s bratom blizancem Ivanom, duo 39-godišnjaka zaposlenih u telekomunikacijama, koji po tko zna koji put ističu:

– Ekipa uvijek izvlači ribu, sve radimo zajedno, tim smo i sada na postolju ovo je rezultat svih nas. Volimo vam mi ribolov, radimo svi zajedno na promociji big game, to je vrhunski sport te sutra moguća i odlična turistička ponuda.

Kroz smijeh, zafrkanciju, bockanje jedan drugoga, nismo uspjeli od ovih uspješnih ribolovaca, od kojih neki i više od desetljeća sudjeluju na ribolovnim nadmetanjima na kapitalce, doznati gdje je ta tajna uspjeha u ribolovu, što je to mamac koji ih veže za more i ribolov.

– Ljubav! To je tajna – kao zbor uglas nam kazuju, zdušno nam i na videoklipu pokazujući zadnje sate na pučini, a prije negoli je glavni sudac Tonči Luketa označio kraj turnira, kako na brodu oni – slave!

---

image

Corto i dalje dominira

---

Trese se cijeli brod od pjesme, plesa, vrti se po tko zna koji put njihova himna – "Sve će biti u redu" rock-sastav​a Psihomodo pop te "Ajme meni nije mi dobro" benda Sexymotherfuckers, što je sve kamerom zabilježio Bepov otac Gordon, najponosniji na sinov trofej.

Dobra karma

– A otac ti tek šesti. Baš smo mu pokazali – nastavlja podbadati posada Corta ekipu Corta II.

Jer Gordon Svalina, koji se odavno zakačio na big game, i među pionirima je koji su organizirali prva velika nadmetanja na srednjodalmatinskim otocima, sada lovi na novom i većem brodu. Sinu je prepustio stari brod i dobru karmu.

Pa je sada i dodatna utrka za najteži ulov, za najviše ulovljenih i puštenih tuna, i između dvojice Svalina, starijeg i mlađeg.

– Čestitam, moj sine, na pobjedi – stisnuo je ruku svom potomku Gordon, vjerojatno najsretniji ribolovac cijelog nadmetanja.

Em je pobijedio Bepo, em je uspješno organiziran i okončan trodnevni turnir zahvaljujući vrijednim članovima PSD Giričić, na čelu s predsjednikom Nikšom Jureškinom, te starijim Svalinom. A sve u čast njihova prerano preminulog prijatelja Borisa Gruice, osvajača svjetske bronce.

No jedno je sigurno – niti će se zaboraviti Borisa, niti je upitna budućnost u ovoj vrsti ribolova. Oni svoje poklonike među mladima itekako imaju!

Evo prvo Bepo!

Kao trinaestogodišnjak je dolazio sucima verificirati liste za taj dan lova, vrtio se maleni Bepo tada, među iskusnim ribolovcima, upijao njihovo znanje, snimao kako se to postaje najbolji, redovito s ocem Gordonom izlazio na more, osluškivao što tune rade, kako se ponašaju u koje doba, pratio njihov ritam hranjenja, učio kako na sonderu detektirati dolazi li im na udice jato tune, kada brumavati, kako posložiti koje krene, koje čvorove nanizati...

---

image

Strast kreće od malih nogu

HANZA MEDIA
---

Puno toga je Bepo svladao, s ocem nastavio biznis s kamenom, radio taj poslovni dio preko dana, dok je ostalo vrijeme i dalje bio s njima, ali na moru, u ribolovu.

– Baš sam sretan – skromno će Bepo, pa nam kazuju kako mu je baš bila dobra zabava pobijediti Gordona, svog oca....

Početak na Starcu

Te smo u provokaciji što sada očekuje od oca, doznali i ovo, kroz salvu smijeha naravno:

– Već traži ovaj stari brod nazad, na kojem smo mi lovili, no oklade nije bilo između nas dvojice – govori Bepo, dok ostatak posade, onaj stariji dio i nije tako nježan:

– Gordon je već istjerao Bepa iz kuće, da spava na balkonu, sad ga kažnjava jer je bolji ribolovac od njega. Uzet će nam i brod, teško je Gordonu reći kako smo mi bolji od njega!

Pa nastavljamo u nešto ipak ozbiljnijem tonu, gdje nam Bepo otkriva što ga to vuče u ribolov, na more, na pučinu:

– Jednostavno obožavam ribolov, u njemu sam od malih nogu, prateći oca i učeći od njega. Moj prvi službeni big game nastup je bio 2012. u Komiži, kao 13-godišnjaku.

– A naš je od 2007. godine, kada smo počeli s big gameom i učili od Gordona, Kelama i Ivana Ledenka – dobacuju nam Trogirani, pojašnjavajući kako je sve startalo 2005.-2006. s big game u Jezerima, kada je ovaj trio činio okosnicu tima Starac. Paralelno nam već najavljuju novog uspješnog budućeg kapetana – Andija Marušića, u naručju oca Vinka, koji nema još ni tri godine.

– Mladost je uz nas, nasljednike imamo, a najveći nam je gušt jedan drugoga nadmudriti u ribolovu – otkriva nam detalje svog života na moru, kada su na ribe, kada su na turnirima, posada Corta, još jednom podcrtavajući kako su se oni za mlade već pobrinuli.

---

image

Ponosni ribolovci Filip, Jan i Boško

---

Bepo već sam pobjeđuje, dok su na drugom brodu, i to kao četvrti ukupno u Kaštelima, još tri ribolovne uzdanice – sinovi pokojnog Borisa Gruice, 16-godišnji Filip i 13-godišnji Boško, koji je bio kapetan četvrtoplasirane ekipe Capo, uz 13-godišnjeg Jana Ledenka, nasljednika obućarskog klana Ledenko.

– S ocem smo uvijek bili na moru, iako obojica treniramo druge sportove. No lipo je bilo s tatom isploviti, loviti, družiti se – sa sjetom, tugom u očima, no s ponosom što se u čast njihova oca održao i ovaj turnir – govore nam braća.

Pola boda do medalje

Stariji Filip trenira plivanje, hrvatski je rekorder u sprinterskim disciplinama, član je splitskog Grdelina, učenik drugog razreda gimnazije "Vladimir Nazor", dok je Boško u osmom razredu te trenira nogomet u GOŠK-a. Imaju stariju sestru, 19-godišnju Luciju, koja je uz majku Mariju glavni oslonac sve dane nadmetanja.

– Cilj je bio uloviti što više ribe na turniru, radili smo neke rituale tijekom ribolova kao što smo bili i s ocem na moru, donijelo je to neke uspomene, no, nažalost, bronca nam je pobjegla za niti jedan cijeli bod, za 0,57 boda manje od treće ekipe – govori Filip, dok je Boško drugi put bio kapetan na brodu, i na big gameu u Komiži, te sada u Kaštelima, gdje je zaslužio i nagradu organizatora kao najmlađi kapetan.

Sluša li ga ekipa na brodu, kao najmlađeg, odgovorio je spremno:

– Slušaju svi, odlična mi je posada! – uz zahvalu i članovima kluba koji su im podrška u svemu, uz jedno njegovo obećanje:

– Ostajem i nogometaš i ribolovac!

A uz svoje očeve ribolovce, mnogo je mlađih naraštaja u posadama. Ivo Šoša i sin Goran, Zvonimir Mihanović i sin Mate, Tonči Božanić i sin Dino, Dragan Ćoro i sin Srđan...

Gordon Svalina, osim sinu Bepu, ljubav prema big gameu prenio je i na nećaka Nikolu Svalinu, koji ima 14 godina i bio je najmlađi kapetan ekipe u Komiži, dok je i komiški tim ribolovaca imao na timunu 18-godišnjeg Ivana Britvića....

Stižu u svakom pogledu mlade snage!

Dosta je onih koji love s očevima, bude tu i razmirica, prepucavanja u odlukama koju ribolovnu taktiku odabrati kojeg dana, koje ure, kada će se brumavati, koju poziciju u ribolovnoj zoni izabrati...

Sretna gimnazijalka

Tajne kako uloviti ribu, one ribarske priče prenose se s koljena na koljeno, a ima i onih koji prepuštaju sam ribolov i ženama, preciznije svojim kćerima, jer kod njih ne važi ona – žena donosi nesreću na brodu.

– Moja Lea donosi samo ribolovnu sreću i veliku tunu – direktan je Duje Ostoić, koji je najsretniji kada je s njim na brodu i 16-godišnja kći, inače učenica drugog razreda splitske gimnazije "Marko Marulić".
Lea je važna karika posade Nikad dosta, pa smo je "ubrali" već 2018. godine kada je u Rogoznici ulovila tunu veću od sebe. Imala je tada 11 godina, bilo joj je to prvo službeno natjecanje, a ona koja je tada težila 33 kilograma, ulovila je tunu od 55,2 kilograma!

---

image

Lea i Duje Ostoić

HANZA MEDIA
---

Samozatajna djevojčica i dalje je s ocem na moru, na ribolovu, pa su lani u Rogoznici uzeli brončanu medalju, bili su treći u ukupnom poretku posada, a ove godine na nadmetanju u Komiži, također su imali ulov!

– Opet Lein, naravno – presretan je otac Duje, pokazujući nam i slike morskog ulova od 50 kilograma!

– I opet je tuna bila teža od nje, Lea sada ima 45 kila – dodaje ponosni otac, zadovoljan što je ribolov počeo obožavati i sin Lovre, šetogodišnjak.
Nažalost, Lea nije mogla sudjelovati i na big gameu u Kaštelima, no prilika za nove trofeje ove djevojke, svakako će biti...
– Lei toliko i nije bitno vađenje, već samo nadmudrivanje s ribom i knjiženje novih bodova. A kako smo mi posada imena Nikad dosta, nama ribolova nije nikada dosta. Svi volimo isploviti, loviti, biti na moru, pa i moja Lea – ulogu glasnogovornika svoje kćeri preuzeo je Duje, najavljujući i nove ribolovne izazove u kojima će sudjelovati Ostoić duo!
A uskoro i trio, kada i Lovre dovoljno stasa za uzeti ribolovni štap u ruke...

---

image

Prvi trofeji se pamte

---

---

REZULTATI:

1. Corto (Bepo Svalina, posada: Ante Karačić, Vinko Marušić, Borislav Taraš, Ivan Karačić, Ivan Kelam) sa 5547,48 bodova, 2. Tajna veza (kapetan Gordan Pintar, posada: Leon Grubišić, Ivo Šošo, Goran Šošo) sa 3600 bodova, 3. Palmon strike (kapetan Denis Mandić, posada: Gligo Mitrović, Božidar Draganić, Mate Volarević) sa 2591,06 bodova, 4. Capo (kapetan Boško Gruica, posada: Ivan Ledenko, Davor Bečić, Željko Turković, Pero Šare, Filip Gruica, Jan Ledenko) sa 2590,52 boda, 5. Antuntun (Hrvoje Vejić, 1200 bodova), 6. Corto II (Gordon Svalina, 1085,1 bod), 7. Jack Sparrow (Davide Sarafini, 480 bodova), 8. Orebić 1 (Josip Brkić, 480 bodova), 9. Mala Mirca (Nikola Vujčić, 480 bodova), 10. Smočiguzica (Antun Frančić, 281,05 bodova), 11. PŠK Srdela (Damir Relota, 240 bodova), 12. Dujam (Miroslav Dujmović, 240 bodova).

NAJTEŽI TROFEJNI ULOV Palmon strike, Denis Mandić – Crna Gora, težina tune 61,58 kilograma

NAJMLAĐI KAPETAN –​ Boško Gruica, Capo
FAIR PLAY –​ Mala Mirca kapetana Nikole Vujčića, posada: Damir Skelin, Zoran Božiković, Jozo Vujčić.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
HANZA MEDIA HANZA MEDIA

Mladi Michelangelo Sarafini pomaže ocu Davideu


Prvi trofeji se pamte


Lovre i Lea Ostoić s tunom teškom 50 kilograma


Ponosni ribolovci Filip, Jan i Boško


Filip u akciji izvlačenja


Polazak iz marine Kremik


Corto i dalje dominira

HANZA MEDIA

Lea i Duje Ostoić

HANZA MEDIA

Strast kreće od malih nogu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/ribolov/djeca-bolja-od-oceva-tune-placaju-ceh-memorijal-borisa-gruice-u-znaku-mladih-posada-donosimo-pricu-iz-kastela-1321461 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b7244a216f5141344da0cbdff770e902f714a6a5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Djeca+bolja+od+o%C4%8Deva%2C+a+tune+pla%C4%87aju+ceh...+Memorijal+Borisa+Gruice+u+znaku+mladih+posada%2C+donosimo+sjajnu+pri%C4%8Du+iz+Ka%C5%A1tela&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fribolov%2Fdjeca-bolja-od-oceva-tune-placaju-ceh-memorijal-borisa-gruice-u-znaku-mladih-posada-donosimo-pricu-iz-kastela-1321461 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fribolov%2Fdjeca-bolja-od-oceva-tune-placaju-ceh-memorijal-borisa-gruice-u-znaku-mladih-posada-donosimo-pricu-iz-kastela-1321461 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => : Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo priču iz Kaštela BEPO SVALINA S OČEVIM STARIM BRODOM ODNIO JE TITULU, DOK SU NA DRUGOM BRODU, I TO KAO ČETVRTI UKUPNO U KAŠTELIMA, JOŠ TRI RIBOLOVNE UZDANICE - SINOVI POKOJNOG BORISA GRUICE, KAPETAN EKIPE 13-GODIŠNJI BOŠKO, 16-GODIŠNJI FILIP, TE 13-GODIŠNJI JAN LEDENKO, NASLJEDNIK BIG GAME I OBUĆARSKOG KLANA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => big game fishing [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM

big game fishingDjeca bolja od očeva, a tune plaćaju ceh... Memorijal Borisa Gruice u znaku mladih posada, donosimo sjajnu priču iz Kaštela

Piše Sandra Barčot
9. rujna 2023. - 10:12

– Otac – sin, jedan prema jedan! Sada je egal, no mali je bolji! Gotov si Gordone, prešiša te Bepo, ti si za staro željezo, bravo momčino, bolji si od oca i svih nas – nizali su se komplimenti svih okupljenih, i sudionika i publike, tijekom svečanog proglašenja pobjednika Trećeg međunarodnog izlučnog nadmetanja u big game ribolovu, ove godine prvi put kao Memorijal Borisa Gruice – Giričić Kaštela 2023., slavljeniku ribolova na velike trofeje.

O Bepu Svalini se radi, momku koji je par dana nakon trijumfa preciznije 23. kolovoza proslavio 24. rođendan u životnom kalendaru, dok u onom ribolovnom ima pregršt medalja, pehara, trofejnih ulova...

I sada kruna svega – pobjeda njega kao kapetana među 20 posada iz šest zemalja: Monaco, SAD, Slovačka, Crna Gora, Slovenija i Hr...

12. svibanj 2024 17:32