StoryEditorOCM

neugodno iskustvoČitateljica snimila kako more prodire u trajekt Brestova, pogledajte video!

Piše A. K./DV
27. ožujka 2024. - 11:01

Čitateljica s Mljeta (podaci poznati redakciji) poslala nam je video koji prikazuje njezino, u najmanju ruku, ‘neobično‘ iskustvo plovidbe trajektom "Brestova" iz Prapratnog za Sobru.

U video je jasno vidljivo kako more prodire u trajekt dok plovi tako da se čini da su vozila u koritu rijeke:

- Video je snimljen dok je u subotu oko 10 sati ujutro bila bonaca. Možete misliti kako je tek sad kad jugo i najmanje zapuše?! Ne jako jugo, nego samo malo jače jer tek tad imamo pravu "rijeku koja teče” kroz trup broda i brodsku garažu. Jednostavno, trajekt "Brestova" ni kao privremena zamjena nije adekvatno rješenje za liniju Prapratno-Sobra! - priča nam naša čitateljica i prisjećajući se trenutka kad je snimljen ovaj video, nastavlja:

- Stranci, točnije njemački turisti, željeli su izaći iz svog vozila i otići na palubu popiti kavu. Međutim, istinski šokirani onim što su vidjeli nakon otvaranja vrata vozila zaustavili su nogu u zraku i uopće nisu izašli kako se ne bi smočili do koljena. Tad su i oni sve snimili, što je najbolja antireklama hrvatskog pomorstva i turizma uopće. Mislim da je upitna i sigurnost ovakvog broda, a da ne govorim o šteti koju slana morska voda prouzroči na podvozju automobila. Jučer je bio tek mali vjetar i "rijeka" kroz garažu je bila još jača i intenzivnija, a možete zamisliti tek tad reagiraju turisti koji su počeli sve češće dolaziti na Mljet. Tako je sezona na Mljetu već započela, ali se pitam tko je nadležan za ovakvo stanje i zašto se to tolerira? Je li nekomu cilj uništiti turizam na otocima? Jer, ponavljam: ovako je po bonaci, a možete samo zamisliti kad zapuše i najmanji vjetar!

27. travanj 2024 08:12