StoryEditorOCM

agonija škveraPlenković u zadnji trenutak otkazao tajni sastanak s Debeljakom: Brodosplit je na putu prema stečaju, a upitna je i gradnja ophodnih brodova za MORH

Piše PSD
6. kolovoza 2022. - 09:54

Tajni sastanak premijera Plenkovića i vlasnika Brodosplita u Kninu je, kako javlja RTL, otkazan! Trebali su se jučer sastati u DIV-u, na inicijativu Tomislava Debeljaka, ali u Vladi su, kako doznaje RTL, u četvrtak navečer prelomili i otkazali sastanak. Škver je na putu prema stečaju, a radnici u očaju. Sindikat im šalje upozorenje.

"Većina radnika je dobila ovaj minimalac. Sada ova zakašnjenja, čekaju se krajnji rokovi ili s dan dva zakašnjenja. Do sad se odradio, ali što će dalje biti s obzirom da na računu više sredstava nema, to ne izgleda dobro. Ljudi dobivaju otkaze i pozivam radnike da ne potpisuju sporazumne otkaze prilikom prelaska u nova poduzeća jer ona moraju provesti 3 mjeseca da bi mogli imati pravo na biro", kaže Pave Matošić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplit.

Jučer u Kninu, premijer je spomenuo i gradnju četiri obalna ophodna broda za 340 milijuna kuna upravo u Brodosplitu i najavio još ulaganja.

U Vladi još ne otkrivaju kako misle riješiti problem ode li Brodosplit u stečaj, a ophodni brodovi, koje je naručio MORH, ne budu završeni.

Prvi čovjek Brodosplita, Tomislav Debeljak, iako su ga s RTL-a zvali, nema komentara na temu potencijalnog stečaja i budućnosti škvera.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

18. travanj 2024 16:47