StoryEditorOCM

Brod na KalelargiU 50. godini preminuo pjesnik i profesor Pomorske škole u Zadru Ivica Ušljebrka

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2021. - 09:50

U 50. godini života u ponedjeljak je nakon teške bolesti u Zadru preminuo pjesnik i profesor hrvatskog jezika u Pomorskoj školi u Zadru Ivica Ušljebrka, javlja Zadarski.hr.

Pomorska škola u Zadru oprostila se od svog profesora javnom objavom koju prenosimo u cijelosti: 

- U 50. godini života danas nas je napustio dragi kolega Ivica Ušljebrka. Teška bolest mu je morila tijelo, ali njegov duh uzdizao se kao stijena iznad mora boli, a njegov um je i do zadnjeg daha bio jači od okova kojim mu je bolest okovala tijelo.

Dio ove škole postao je 2015. godine, a ubrzo nakon dolaska svojom vedrinom, smirenošću i mudrošću osvojio je ne samo učenike već i nas djelatnike. Ivica je bio onaj kolega kojem smo se uvijek mogli obratiti za pomoć, koji je unatoč dugoj borbi s bolešću i dalje mislio na svoju školu, svoje kolege i učenike te nam je pomagao sa svojim savjetima.

Slomljena srca utjehu pronalazimo u lijepim sjećanjima na Ivicu, čitajući i njegovu poeziju. Vrhunac njegova profesionalnog stvaralaštva je bila i objava zbirke pjesama pod nazivom "Brod na Kalelargi". Baš kao brod, njegova duša sada plovi morima vječnosti, dok plovi prema svom cilju, spaja naše kopno s kopnom onkraj mora te mirno uplovljava u luku vječnog života. Počivao u miru.

???? ?? ?????????

??????? ????? ??????

??????? ????? ? ???????

??? ?? ?????? ??đ? ??????????

???????, ???????

?????? ?????????? ?????? ? ??????

?????? ????

???? ???????̌?? ???́?

????????? ?????? ? ???̌???

? ??????? ??̌???????

? ????? ?? ?????? ?????

??? ?? ?????? ??đ? ??????????

??đ? ????????

???? ?? ????????? ????̌???

???? ?????

???? ?? ???? ?? ??????

???????

?̌??????? ????? ???̌?

? ??????? ?? ??????

???????? ??????

?? ?????????

16. travanj 2024 13:32