StoryEditorOCM

dirljive riječiUmro je kapetan Dušan Lonić, kolege pomorci se opraštaju: ‘Bio je najveći prijatelj brojnim posadama brodova. Živit će u mom sjećanju‘

Piše PSD
5. travnja 2022. - 15:42

U Facebook grupi koja okuplja brojne hrvatske pomorce 'Lako njemu on je pomorac' objavljena je tužna vijest i posveta jednom od najpoznatijih hrvatskih kapetana. 

- Umra je jedan od najsposobnijih Kapetana i najboljih, najhumanijih ljudi, najvećih prijatelja čitavim posadama brodova kojima je zapovijedao na tankerskoj plovidbi - Bibinjac Duško Lonić. Karijeru je završio u grčkoj kompaniji Marine Management Service (preko crew managementa Tankerske - znači, čitav život u Tankerskoj) gdje su ga, po zasluzi, kovali u zvijezde (i sam sam bio tamo pa znam - Gregi su najpomorskija nacija i oni znaju cijeniti stručnost pomorca).

Nadam se da mu je današnja Tankerska Plovidba bar vijenac kupila. Neka mu Dragi Bog da vječni pokoj koji je svojim životom zaslužio. Dok sam ja živ i on će živiti u mojemu najlipšen sićanju. Bibinjci bi po njemu i ulicu mogli nazvati, a Tankerska Plovidba neki novi brod - napisao je u toj grupi pomorac Zoran Smolić. 

Nizali su i drugi pozitivnko komentari: "Bila mi je čast navigati sa Vama. Počivaj u miru Kapetane".  

image
Facebook
20. travanj 2024 15:20