ZDRAVSTVO

Klinika Svjetlost STUP ZNANJA, VJEŠTINA, ISKUSTVA I RADA

Piše ANA PERIĆ
Foto Josko Supic/Cropix
18. prosinca 2020. - 08:00

Akcija izvrsnosti najbolje dočarava Kliniku Svjetlost. Tek im je 23. godina postojanja, krenulo je s vizijom većom od života - najbolja oftalmologija, bez kompromisa.
Profesor dr. sc. Nikica Gabrić, vodeći svjetski oftalmolog koji piše povijest hrvatskog zdravstva, ovih mjeseci s timom Klinike Svjetlost piše povijest svjetske oftalmologije.
Nesvakidašnje je svjedočiti ovim događajima. COVID-19 promijenio je svijet, a dobre vijesti iz medicine čuju se rjeđe. Johnson&Johnson sinonim je za inovacije bez prestanka, a kada jedan takav svjetski brand izabere Kliniku Svjetlost kao stup znanja, vještina, iskustva i rada za svjetsku premijeru, riječi postanu suvišne.
Iz Svjetlosti pred očima svijeta prezentirana je ugradnja Synergy Toric premium leće, koja osim dioptrije na blizinu i daljinu ispravlja i astigmatizam. To je nadogradnja Synergy leće po kojoj je Svjetlost apsolutni broj jedan u svijetu.
Doktor Vlade Glavota objašnjava da su ove premium leće najbolje rješenje za sve nas u zrelim godinama. Nakon ugradnje leće, trajno smo slobodni dioptrije na svim udaljenostima. To je isto ono rješenje koje su za sebe odabrali Tim Roth, Armand Assante i njihov kolega Franco Nero. I kada čitamo Slobodnu Dalmaciju, dok gledamo vijesti ili kada koristimo mobitel, dioptrija postaje prošlost zauvijek.
Dalmatinski oftalmolozi brane boje Svjetlosti u Splitu od 2012. godine.
Na godišnjoj razini splitska Svjetlost obavi više od tisuću operativnih zahvata, od čega najviše operacije sive mrene i laserskog skidanja dioptrije, kao i korekciju dioptrije ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća i fakičnih Visian ICL leća te operacije glaukoma.
Crosslinking, operacija učvršćenja rožnice kod pacijenata koji boluju od keratokonusa zahvat je koji je liječnicima Svjetlosti svakodnevica. Također, iznimno složena operacija na stražnjem segmentu oka ili vitrektomija izvodi se i u Klinici Svjetlost u Splitu.
Zanimljivo je da u Svjetlosti nema čekanja, nema odgode, a rješenje se uvijek pronađe.

image
dr. Adi Pašalić
 
Josko Supic/Cropix

U Svjetlosti u Splitu oftalmolozi su nekada stajali „uz bok“ najboljim europskim i svjetskim stručnjacima u svom području, a danas upravo Svjetlost predvodi svjetske stručnjake.
- Do prije osam godina Dalmatinci su išli rješavati svoje probleme s vidom u Zagreb ili druge zemlje, no sve se preokrenulo kada je u Splitu otvorena Klinika Svjetlost koja danas broji 20 zaposlenika - iz prve ruke doznajemo od oftalmologa dr. Vlade Glavote i dr. Adija Pašalića, koji žive filozofiju Svjetlosti već više od 10 godina i bave se kirurgijom katarakte i refraktivnom kirurgijom.
- Lasersko skidanje dioptrije traje kraće nego kava, poboljšava kvalitetu života i omogućuje vrlo jednostavno život bez dioptrije. To je onaj osjećaj slobode koji svi želimo. A uz uvjete koje danas nudimo u Svjetlosti, financijski je mnogo isplativije od naočala - govori dr. Pašalić i nastavlja:
- Čak i ako nemate neke vidljive probleme ili bolesti oka, nakon 40. godine života je preporučljivo barem jednom godišnje otići na preventivni pregled. Ako osoba ima obiteljsku anamnezu koja upućuje na mogućnost dijabetesa ili neke bolesti vida i oka, onda još i prije. Zanimljivo je da su ljudi navikli automobil svake godine voziti na tehnički pregled, a jedan od najosjetljivijih organa u tijelu znaju ne pregledati po deset godina.
Kontinuirana edukacija i uvođenje najnovijih znanja i tehnologija u svakodnevnu praksu omogućuju održavanje visoke razine usluge koju stručnjaci Klinike Svjetlost pružaju svojim pacijentima.
- Svemu je kriv prof. dr. sc. Nikica Gabrić - kroz smijeh pričaju doktori, nastavljajući objašnjavati kako se transferom znanja kontinuirano razvija novi kadar.

image
dr. Vlade Glavota
 
Josko Supic/Cropix

- Mi smo stasali uz njegovo mentorstvo, zatim ovdje uz mentorstvo primarijusa Igora Žuljana, kao nova generacija kirurga koji se bave operacijom mrena i laserskim skidanjem dioptrije. Edukacija mladog kadra i prenošenje stečenog znanja omogućava vlastiti napredak - objašnjava dr. Vlade Glavota, specijalist oftalmolog.
Zahvaljujući ovakvom načinu poslovanja, splitska klinika raspolaže jednako kvalitetnim i osposobljenim kadrom i tehnologijom kao i matična ustanova.
Upravo zato neke od najpoznatijih javnih osoba zbog problema s vidom dolaze u Hrvatsku, a sve češće za svoju destinaciju biraju upravo Split.
Ne čudi na hodnicima Svjetlosti sresti Armanda Assantea, Ivanu Trump, Tima Rotha i Franca Nera, koji uz 400.000 pacijenata povjerenje svakodnevno pružaju Svjetlosti na svih šest lokacija poslovanja.
- Dokaz izvrsnosti i dugogodišnjeg uspješnog rada Klinike Svjetlost su brojne nagrade i priznanja na međunarodnoj razini, no nama još važniji pokazatelj je osmijeh naših pacijenata, čije nam je zadovoljstvo na prvom mjestu! – zaključuje dr. Pašalić, koji će vas dočekati u Svjetlosti gdje se poštuju sve epidemiološke mjere, a čiji će vam princip rada i predanost pacijentu ostati izbor zauvijek.
- Motivacija su nam zadovoljni pacijenti kojima nudimo individualan pristup prilagođen potrebama i željama svakog pacijenta i upravo je to ono što nas razlikuje od ostalih - naglašava dr. Glavota.
Zašto mijenjati pobjednički tim? Vidimo se u Svjetlosti!
19. travanj 2024 14:44