StoryEditorOCM
PromoFOTO: TEČAJ MANEKENSTVA SILVIJE JURIN

Nakon Paga talente ćemo tražiti i u Zadru

Piše Zadarski.hr
27. ožujka 2017. - 17:08

U tijeku su upisi u školu manekenstva u Pagu i Novalji, prijave traju do 31. ožujka, a voditeljica, Silvija Jurin, kaže da bi uskoro tečaj mogao biti održan i u Zadru.

- Na Pagu smo jako zadovoljni odazivom, a kako su nam se počeli javljati roditelji i djeca iz Zadra, ukoliko se interes nastavi, ubrzo ćemo imati školu manekenstva i u Zadru, gdje, vjerujem, talenata neće izostati.

Za prepoznavanje talenta uvijek je potrebno iskusno oko, a ni talent ni iskustvo nije izostalo kod Silvije koja iza sebe ima bogatu karijeru u svijetu modelinga.

- Ha,ha, pa ne bi rekla da imam bogatu karijeru, više bi rekla da imam veliko iskustvo, mnogo poznanstava i divne uspomene jer je modeling meni više bio hobi i zadovoljstvo nego karijera, i dan danas je.

Kad pričamo o iskustvu, poznanstvima i zadovoljstu, što bi ovako „na prvu“ istaknuli?

- Manekenstvom se bavim od svoje 12. godine kada sam prvu reviju nosila sa tek proslavljenom Korinom Longin i missicom Anicom Martinović, to je zasigurno iskustvo kojeg ću pamtiti cijeli život. Matična agencija Colors me sa 16 godina poslala u Milano gdje sam za jednu od najpoznatijih talijanskih agencija „Why Not“ radila razne revije, editorijale, te show-room za Dolce&Gabbana. U Maltu sam putovala isključivo radi zajedničke revije poznatih kreatora gdje sam nosila kreacije Gianfranco Ferrea, Jean Paul Gaultiera i mnogih drugih, to je vjerujte mi veliko zadovoljstvo. U Hrvatskoj sam nosila sve revije Fashion.hr-a, cro a portera, i mnoge druge gdje sam zapravo upoznala cijelu našu modnu scenu.

U razgovoru je Silvija u više navrata istaknula da manekenstvo i modeling nije samo lijepo izgledati, već da ono sa sobom nosi i mnoge druge tehnike koje na kraju krajeva grade karakter mladog čovjeka.

- Tečaj je prilagođen svim uzrastima, a naglasak je na edukaciji i praktičnim elementima. Uz pravilno držanje, hodanje, poziranje, okret, defile, tu su i rad s rekvizitima, razne koreografije, styling, osnove make-upa, snimanje, editorial, Book i naravno bonton. Sve to jednog dana može koristiti bila osoba u svijetu mode ili ne – za kraj će Silvija.

Uz sve navedeno valja naglasiti da će se za sve polaznike održati Casting za agenciju Colors Model Management, a Silvija poziva sve zainteresirane da se jave na silvija@idizasrcem.hr bez obzira na mjesto boravišta.

24. travanj 2024 08:48