StoryEditorOCM
PromoVIDEO:

„Hrvatskim borcima bilo je lakše ići u rat znajući da je dr. Dukić tu, a neprijatelj je u slučaju ranjavanja za njega postajao pacijent“

Piše Promo
15. svibnja 2017. - 19:10
dukic

Branko nam je teške ratne situacije olakšavao svojim duhom i humorom, a probleme je rješavao s izraženom lakoćom, prisjećaju se suborci dr. Dukića
 

Teške ratne okolnosti i trenuci neizvjesnosti kada ne znaš hoćeš li dočekati sutrašnji dan, sasvim normalno, mogu čovjeka dovesti do stanja obeshrabrenosti, pa i očaja. U tim je situacijama sreća kad uz sebe imaš snažnu osobu, osobu od integriteta koja će, smirenošću, jednom rječju znati svima olakšati i umiriti ih.

Dr. Branka Dukića njegovi suborci i suradnici s kojima je dijelio vrijeme na bojišnici u zaleđu Zadra opisuju upravo kao faktor pozitivnosti čija im je stručnost, hrabrost i vedrina uvelike pomogla prebroditi kušnje i strah s kojim su se suočavali.

- Svi naši borci su lakše išli naprijed znajući da je Branko tu i da će ih „pokrpati“ ako ih „dohvati“. A, ako je čovjek bio ranjen, on je njemu prestao biti neprijatelj i postao pacijent – prisjeća se Robert Lenkić, dobrovoljac Domovinskog rata.

- Branko nam je puno ružnih stvari olakšavao sa svojim humorom i duhom. U tim izvanrednim ratnim situacijama vidjela sam da zna rješavati probleme s jednom jako izraženom lakoćom i zato vjerujem da će biti dobar gradonačelnik – govori Manuela Kožul, medicinska sestra koja je radila s dr. Dukićem.

I drugi njegovi suborci uvjereni su da će zbog svojih kvaliteta biti prepoznat kao pravi čovjek za čelo grada i da će sigurno preuzeti tu funkciju.

- Dr. Dukić ako bude, a bit će budući gradonačelnik Zadra, svojim je putem pokazao kako se od malih vrata dolazi na jedno tako časno mjesto – ističe Tihomir Bakarić, predsjednik Udruge „Termiti“. 

 

16. travanj 2024 16:18