StoryEditorOCM
PromoVIDEO: BOŽIDAR LONGIN

Nastavimo zajedno graditi županiju sigurne budućnosti

Piše Promo
15. svibnja 2017. - 10:24
bozidar_longin6-290316

Božidar Longin, kandidat Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera HSU-a, HSP-a dr. Ante Starčević, Hrasta i Reformista za župana Zadarske županije očekuje veliku podršku birača i pobjedu u prvom izbornom krugu. Kroz protekla tri mjeseca, zajedno sa svojim stožerom, više je puta obišao cijelu županiju. Posebno je zadovoljan pozitivnim reakcijama stanovnika na njegov program razvoja Zadarske županije godine pod nazivom Županija sigurne budućnosti

Naš je tim izradio jedan detaljan i konkretan program razvoja Zadarske županije kroz iduće četiri godine. Na programu je radio moj stožer, u kojem su mahom mlađi ljudi, koji su dokazani na brojnim uspješnim projektima. Mi smo jedina opcija koja je predstavila ozbiljan program s jasnim ciljevima i smjernicama, kaže Longin.

Koji su glavni ciljevi vašeg programa?

- Naš program ima tri ključne odrednice: 1. Gospodarski snažna i konkurentna Zadarska županija, 2. Županija moderne i kvalitetne infrastrukture, 3. Zadarska županija – županija visokog društvenog standarda. Postavljeni su konkretni ciljevi, koji imaju uporište u županijskom proračunu i u drugim izvorima financiranja, poput sredstava iz EU fondova. Naš program će se sasvim sigurno provesti u razdoblju od 2017. – 2021. godine. Iz svega navedenog, očito je da nam je jasna vizija našega razvoja. Znamo gdje smo sada i gdje želimo biti. Imamo plan, imamo razvijene programe, spremne projekte, imamo izvore financiranja, a što je najvažnije, imamo ljude koji znaju i hoće napraviti sve za razvoj našeg kraja.

Na listi imate dosta novih imena, a za zamjenike ste izabrali dvojicu mladih stručnjaka – Šimu Mršića i Šimu Vickovića?

- Obojica mojih zamjenika su se dokazali na svojim dosadašnjim radnim mjestima i očekujem veliku podršku s njihove strane u provođenju našeg programa. Lista je kvalitetna i u svakom slučaju pobjednička. Imamo puno novih lica, mladih i stručnih ljudi, a na njoj je zastupljeno i više od 40 posto žena. Lista je kvalitetan spoj iskustva i mladosti te smatram da smo s kandidatima maksimalno pokrili sve krajeve naše županije, jer nam je cilj njezin ravnomjeran razvoj. Potrebna nam je i stabilna županijska skupština koja će raditi afirmativno, bez svađa i podjela.

Kako ste zadovoljni kampanjom?

- Mi smo od početka kampanje krenuli s afirmativnom kampanjom, jer smo željeli predstaviti sadržaj našeg programa. Što se tiče negativne kampanje drugih političkih opcija, smatram da nije važno što se govori nego tko govori. Vrijeme će pokazati tko je u pravu, činjenice ostaju, a institucije će donijeti pravorijek o neutemeljenim izjavama i naslovima koji se objavljuju u predizborne svrhe. Odgovorit ću samo na jednu klevetu - nisam nikad posjedovao dionice Marine Dalmacija, a tu činjenicu je vrlo jednostavno provjeriti. Važna je vjerodostojnost, a vjerujem da će naši stanovnici prepoznati i valorizirati naš dosadašnji rad na razvoju svih gradova i općina Zadarske županije.

Zašto je vama kao kandidatu za župana važno tko će u iduće četiri godine voditi Grad Zadar?

- Gradu Zadru i Zadarskoj županiji treba politička stabilnost koju nudi samo HDZ, koji sada ima i vertikalu prema Zagrebu, ali i kontinuitet obnašanja vlasti i kvalitetan rad. Premijer Andrej Plenković je u srijedu na Plovaniji jasno poručio kako je Zadar grad koji je najviše napredovao na Jadranu. Veseli nas što je to prepoznato i na nacionalnoj razini. Grad Zadar zaslužuje stabilnu gradsku vlast, na čelu s Brankom Dukićem, kako bi nastavili raditi na dobrobit svih nas i naše djece. Važno je da grad i županija blisko surađuju na svim područjima i na tome ćemo posebno raditi, jer zajedno smo jači.

Vaša poruka biračima?

- Pozivam vas da 21. svibnja na lokalnim izborima opet izaberete ono što je provjereno dobro. Podržite listu HDZ-a i naših koalicijskih partnera i mene kao kandidata za župana. Nastavimo zajedno graditi ŽUPANIJU SIGURNE BUDUĆNOSTI!

 

GOSPODARSKI SNAŽNA I KONKURENTNA ZADARSKA ŽUPANIJA  
Gospodarstvo i poduzetništvo ključ su razvoja županije. Dovršetkom projekta Gaženica i proširenjem Zračne luke Zadar otvorit će nam se posve nove mogućnosti koje ćemo znati iskoristiti, a svim projektima koji su u završnoj fazi otvorit će se velik broj novih radnih mjesta.
ŽUPANIJA MODERNE I KVALITETNE INFRASTRUKTURE
Želimo razvijenu i modernu infrastrukturu u funkciji udobnosti i sigurnosti naših građana. Velika pozornost posvetit će se izgradnji odvodnje u preostalim dijelovima županije za koje su u velikoj većini već osigurana sredstva iz EU fondova, te izgradnji vodovoda u preostalim dijelovima naše županije uključujući najudaljenije otoke. Pitku vodu mora imati svaki stanovnik naše županije!
ŽUPANIJA VISOKOG DRUŠTVENOG STANDARDA
Želimo županiju koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana. Pokrenut ćemo konkretne mjere poticanja demografske obnove povećanjem porodiljnih naknada na tisuću kuna za prvo i drugo novorođeno dijete te pet tisuća kuna za treće i svako sljedeće novorođeno dijete. Želimo biti županija u koje se useljava, a ne iz koje se iseljava. 
Svim srednjoškolcima i studentima osigurat ćemo besplatan prijevoz, a za sva deficitarna zanimanja pokrit ćemo cjelokupne troškove školovanja.
Za naše stanovnike treće životne dobi osigurat ćemo mobilne medicinske timove za najudaljenije dijelove županije. Sufinancirat ćemo smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne s 500 kuna mjesečno.
19. travanj 2024 07:54