StoryEditorOCM
PromoBUZARA DOSTUPNA SVIMA

Od danas snižena cijena škampa!

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2017. - 12:40
škampi na buzaru

Ukoliko danas želite uživati u savršenoj morskoj deliciji, predlažemo škampe na buzaru.

Škampi zadarske tvrtke DI Maris od danas su sniženi na 85 kuna (stara je cijena 95 kuna po kilogramu), a u kilogramu je od 17 do 20 komada. Potražite ih na prodajnim mjestima na gradskoj ribarnici, u City Galleriji i Maraska parku. U nastavku vam donosimo i recept koji će vam razveseliti nepca.

Dobar tek!

Škampi na buzaru [HYPERLINK: https://dimarisblog.wordpress.com/2017/02/09/skampi-na-buzaru/]

* 50 ml maslinovog ulja
* 1 kg DiMaris škampi
* 3-4 češnja češnjaka
* 80 g krušnih mrvica
* 75 g maslaca
* 2-3 žlice sjeckanog peršina
* 120 g koncentrata rajčice
* 100 ml bijelog vina ili prošeka
* 1 žličica šećera
* Sol, šareni mljeveni papar
* 180 g palente
Priprema
Pripremite jednu malo dublju tavu, lonac ili, najbolje rečeno - teču. Na maslinovom ulju koje ste tek lagano ugrijali, prodinstajte sitno kosani češnjak vrlo kratko, dok se ne zacakli, pazeći da ne izgori. Zatim dodajte krušne mrvice i promiješajte, radeći sve to na lagano umjerenoj vatri da ne prigori. 

Dodajte škampe i koncentrat rajčice. Sve zajedno lagano promiješajte, propirjajte te podlijete s bijelim vinom ili, još bolje, prošekom. Kuhajte 2-3 minute dok alkoholi ne ispare. * Dio sitno kosanog peršina dodajte u buzaru, podlijte s 200 ml vode, začinite sa šećerom, solju i paprom te na laganoj vatri pustite buzaru da se kuha oko 10-tak minuta. 

U međuvremenu u drugom loncu napravite palentu uz mali dodatak sitno kosanog peršina, 40 g maslaca i soli. * Buzaru završite dodavanjem ostatka maslaca i kosanog peršina te poslužite s palentom i svega par kapi maslinovoga ulja.

25. travanj 2024 13:27