StoryEditorOCM
PromoMOBILNI POS UREĐAJ ZA IZNAJMLJIVAČE

Praktičnija i brža naplata putem kartica

Piše Promo
15. lipnja 2018. - 11:00
darko birac_01

Za ugostitelje, trgovce, prijevoznike, iznajmljivače i mnoge druge male poduzetnike i obrtnike, danas je sve nužnije da svojim klijentima omoguće plaćanje putem kartica. Za neke od njih, uvođenje POS uređaja u poslovanje bilo je komplicirano, nepraktično ili jednostavno nisu imali potrebnu infrastrukuturu, no razvoj tehnologije omogućio je puno jednostavnije i sofisticiranije načine uvođenja naplate karticama – bilo kada i bilo gdje.

Zagrebačka banka je u suradnji s tvrtkom Five by five kreirala novi, povoljniji i praktičniji model naplate karticama –mPOS.

Za njegovo korištenje, potreban je tek pametni telefon ili tablet na koji se instalira AgentCASH aplikacija koja se povezuje s čitačem kartica. 

Može se koristiti bilo gdje i bilo kada uz jednostavno korištenje i praćenje prometa o čemu svjedoče i brojni zadovoljni klijenti.

Jedan od njih je i Darko Birač, vlasnik tvrtke Letargo koji se prodajom bavi već 17 godina, a prije dvije godine pokrenuo je vlastiti posao direktne prodaje madraca, nadmadraca, pokrivača, jastuka i sličnih proizvoda.

Agend CASH aplikaciju počeo je koristiti jer je svojim kupcima želio olakšati kupnju.

- Trudimo se izgraditi dugoročni odnos s našim kupcima i zato je važno da im omogućimo plaćanje karticama, ali i to da to plaćanje bude brzo i jednostavno“, kaže Birač koji mPOS koristi već godinu dana.

Je li vam bilo komplicirano naučiti koristiti se njime?

- Ne, dapače, sve je jako jednostavno. Mali čitač kartice je spojen s mobitelom na kojem je aplikacija. Prijavite se, unesete iznos i odaberete način plaćanja. Kada se na mPOS uređaju ispiše iznos, kupac karticu stavlja u čitač i svojim potpisom potvrđuje kupnju, a ja im pošaljem potvrdu o plaćanju putem SMS- a ili na e mail.

Koja je po vama najveća prednost mPosa?

- Nema papirologije. Ljudi ne moraju misliti imaju li kod sebe gotovine, a u aplikaciji mogu pratiti sve transakcije u realnom vremenu. To olakšava i njima i meni.

Kako vam je to pomoglo u poslu?

- Svaki napredak u našem biznisu je dobrodošao, a pogotovo kada nam omogućava da posao obavimo brže, jednostavnije i sigurnije.

Više o usluzi možete pročitati na https://www.zaba.hr/home/mali-poduzetnici/agentcash

19. travanj 2024 17:43