ALGEBRA NUDI BESPLATNO OBRAZOVANJE ZA NEZAPOSLENE OSOBE IZ ZADARSKE ŽUPANIJE Verificirani programi provode se u Zadru i Benkovcu

ALGEBRA NUDI BESPLATNO OBRAZOVANJE ZA NEZAPOSLENE OSOBE IZ ZADARSKE ŽUPANIJE

Algebra nudi besplatno obrazovanje za nezaposlene osobe iz Zadarske županije

Pučko otvoreno učilište Algebra počinje provoditi projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" s ciljem edukacije nezaposlenih osoba koje će se educirati za pripremu i provedbu EU projekata. Verificirani programi obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova provodit će se u Zadru i Benkovcu, a prve grupe počinju već krajem studenog. Po završetku verificiranog programa obrazovanja biti će organizirane specijalizirane edukacije u području EU fondova kako bi polaznici stekli specificirana i iznimno tražena znanja o tome kako pripremiti projekte za Program ruralnog razvoja, kako izraditi Analizu troškova i koristi, investicijsku studiju, studiju izvodljivosti, itd.

Tijekom edukacija polaznici će imati na raspolaganju profesionalnog savjetnika, koji će im pomoći da osvijeste vlastite snage i slabosti. No, možda najveća vrijednost projekta leži u provedbi prakse u partnerskim ustanovama - Gradu Zadru, Gradu Benkovcu i Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Tijekom prakse polaznici edukacija radit će na pripremi i provedbi stvarnih projekata, te će po završetku projekta imati iznimna teorijska, ali i praktična znanja o EU fondovima, čime će njihova zapošljivost biti znatno unaprijeđena, kao i mogućnosti za samozapošljavanje. Edukacijama se mogu priključiti nezaposlene osobe s područja čitave Županije uz nadoknadu putnih troškova, odnosno:

* dugotrajno nezaposleni (dulje od 12 mjeseci)

* nezaposlene žene

* nezaposleni mladi (do 29 godina starosti)

* nezaposleni hrvatski branitelji

* nezaposleni članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata

* nezaposlene osobe s invaliditetom

* nezaposleni pripadnici nacionalnih manjina

* nezaposlene osobe od 50 godina i starije

* nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata (stariji od 15 godina, koji nisu redovni učenici)

* nezaposleni pripadnici ostalih ranjivih skupina

POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Ukupna vrijednost projekta je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn. Algebra poziva pojedince s područja Benkovca i Zadra koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovog obrazovnog programa da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice.

Naslovnica Promo

Najčitanije