StoryEditorOCM
PromoKUHAJMO LOKALNO UZ SONIK

Profiteroli s kremom od Maraschina i džemom od višnje maraška

Piše PR
29. svibnja 2019. - 11:26
PROFITEROLI-kuhajmo-lokalno4

Chef Josip Vrsaljko priprema za vas Profiterole s kremom od Maraschina i džemom od višnje maraška!
Novi desert kojem nećete moći odoljeti!

PROFITEROLI S KREMOM OD MARASCHINA I DŽEMOM OD VIŠNJE MARAŠKA 

Hrskavi disk:
-80 g. maslaca
-100 g. brašna
-100 g. smeđeg šećera

1. Izmiksati sve sastojke u procesoru za hranu. Razvaljati između dva papira za pečenje, debljine 2mm. Rezati okruglim sjekačem promjera 2cm. Staviti u zamrzivač na 20 min.

Kuhano(pareno) tijesto:
-150 g. glatkog brašna „ULTRA PLUS“
-1 čajna žlica soli „Solana Nin“
-15 g. šećera
-100 g. maslaca „Domaća kravica“
-1,25 dcl. vode
-1,25 dcl. mlijeka „Domaća kravica“
-4 jaja l veličine(240g) „KOKA TOMCRO“

1. Zakuhati vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac. Ukoliti s termike i dodati brašno. Miješati da se sjedini.
2. Vratiti na termiku te kuhati 4-5 min. Odložiti u drugu posudu i pustiti da odstoji 1-2 minute na sobnoj temperaturi.
3. Dodavati jedno po jedno jaje u intervalima od 1 minute, pritom paziti da svaki put kad se doda jaje se inkorporira jaje u kuhanu smjesu.
4. Dresir vrećicom istiskivati smjesu u kugle promjera 2cm. Na svaku kuglu od smjese staviti po jedan disk. Staviti u prethodno ugrijanu pećnicu na 180°C te peći 35-40 min.
Ohladiti na sobnu temperaturu.

Krema:
-500 ml. mlijeka 3,8% mm
-5 žumanjaka(100g.) „KOKA TOMCRO“
-125 g. šećera
-25 g. škrobnog brašna(gustina)
-25 g. glatkog brašna „ULTRA PLUS“
-60 g. maslaca „Domaća kravica“
-3 listića želatine
-40 g. Maraschina
-300 g. Vrhnja za šlag

1. Zakuhati mlijeko. U drugoj posudi pjenasto izmiješati žumanjke, šećer, brašno i škrobno brašno. Dodavati postupno zakuhano mlijeko i izmiješati u smjesu bez grudica.
2. Vratiti na termiku te zakuhati da se zgusne. U vruću kremu dodati maslac i namočenu želatinu. Ohladiti na sobnu temperaturu.
3. Tući vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Pjenasto izraditi kremu s Maraschinom. Postupno dodavati vrhnje u kremu.
4. Pečene profiterole razrezati na pola. Staviti malo kreme na svako dno profiterola, dodati 1 čajnu žlicu Amarena džema od višnje maraske. Na vrh istisniti kremu te poklopit ostatkom tijeste. Pošećeriti šećerom u prahu prije serviranja.

DOBAR TEK!

Serijal Kuhajmo lokalno pratite nedjeljom, u 19:45 na zadarskoj Diadora TV i na (YouTube kanalu)
19. travanj 2024 23:04