StoryEditorOCM
PromoVIDEO: KUHAJMO LOKALNO uz SONIK

Tart od trešanja

Piše Promo
10. lipnja 2019. - 14:58
foto 1. trenje

Chef Josip Vrsaljko priprema za vas ukusan Tart od trešanja! Ukusno jelo pripremljeno je od slatkih trešnja iz zadarskog zaleđa.

Sastojke za pripremu ovog jela pronađite u Sonik trgovinama diljem Zadarske županije.

Uz #KupujmoLokalno košarice, u kojima ćete pronaći svježe voće i povrće uzgojeno na poljima zadarskog zaleđa, Sonik vam nudi i sve vaše omiljene proizvode po super cijenama.

 

TART OD TREŠANJA

 

TIJESTO OD KEKSA:

- 175g keksa Petit Beurre „ULTRA PLUS“
- 70g maslaca „Domaća kravica“ otopljenog

METODA:
Izmiksati mljevene kekse s otopljenim maslacom. Staviti u kalup za tart i staviti sve u hladnjak na pola sata da se ohladi.

 

KREMA OD PISTACIJA I BADEMA:
- 60g maslaca „Domaća kravica“ (omekšali- sobne temperature)
- 60g šećera u prahu
- 60g jaja (1kom.L) „KOKA TOMCRO“
- 60g badema blanširanog (bez ljuske)
- 20g pistacija „ULTRA PLUS“ očišćenog (bez ljuske)
- 1 tsp gustina „Dolcela“ (25g)
- 1 tbsp Maraschina (50g)
- 160g trešanja (očišćenih bez koštica na polovice)

METODA:
U procesor za hranu staviti šećer, badem, pistacio i gustin da se dobije fini prah. Dodati maraschino jaja i maslac i miksati u finu pastu.
Pastu staviti u prethodno ohlađeno tijesto od keksa i posložiti na polovice trešanja na pastu. Staviti peći na 180°C- 20-30 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.

 

CHANTILLY (ŠLAG) KREMA OD MARASCHINA I KREM SIRA MASCARPONE:
- 200g vrhnja za šlag „Dolcela“
- 60g krem sir mascarpone
- 25g Maraschina
- 1 mahuna vanilije

METODA:
U zdjelu od miksera staviti sve sastojke i sjemenke od vanilije i miksati u čvrsti šlag

MONTAŽA:
- 350g trešanja očišćenih bez košpica
- 50g trešanja s peteljkom
- 40g pistacija „ULTRA PLUS“ očišćenog grubog rezanoga
- šećer u prahu „ULTRA PLUS“ za posipanje

Na ohlađeni tart staviti kremu chantilly.
Posložiti trešnje jedne i druge na kremu.
Posuti s grubo kosanim pistacijom.
Ohladiti u hladnjaku minimalno 4-5 sati.
Posuti šećerom u prahu prije serviranja.

DOBAR TEK!

Serijal Kuhajmo lokalno pratite na YouTube kanalu 

19. travanj 2024 03:21