StoryEditorOCM

FOTO - ZAVRŠENI 18.MEĐUNARODNI DANI MASLINE 2016.: Šamiponska ulja imaju Stojko Surać i Giancarlo Zigante

Piše PSD.
1. svibnja 2016. - 19:23
sampioni
Zadranin Stojko Surać, odnosno njegov OPG Koruna šampion je 18. Međunarodnih Dana masline u kategoriji otvorenih ulja, a Giancarlo Zigante iz istarskih Livada ima šampionsko ulje u kategoriji pakoviranih ulja. Oba šampionska ulja osvojili su maksimalnih 100 bodova što po standardima maslinarskog uljasrtva znači da imaju prakrički savršena ulja.

Proglašenjem šampiona i svečanom večerom za sve sudionike i organizatore u subotu navečer su završeni 18.Dani masline 2016. koji su programom, i u stručnom i u tzv. zabavnom dijelu bili najbolje organizirani do sada.

Osim šampiona na večeri su proglašene i top 5 liste zlatnih ulja iz očite izvrsne berbe 2015.g. U kategoriji Top 5 otvorenih ulja nalaze se ulja ovih uljara: Dina Podruga, OPG-a Mile Vrsaljka, Branka Kutije, Borislava Pedića i Mira Markovića.
U kategoriji pakovina Top prt su ulja: OPG-a Mate Duševića iz Lubača i BEM-a Borisa Sabadina (Slovenija), te obrta Benvenuga, OPG-a Cosetto i OPG-a Ive Lupića, svih iz Istre.

Na Dane maslina 2016. Pristiglo je 127 uzoraka, a zlatne medalje, dakle ocijene iznad 84 boda dobilo je 56 ulja, dok su od pakovina zlato dobila 33 ulja.

Šampionska uljarska udruga je Udruga Orkula iz Biograda.

M.Vuksan

25. travanj 2024 07:05