StoryEditorOCM
RegionalNAKON 100 DANA

Ovo je sedam ministara za koje većina Hrvata nikad nije čula, među njima su čak četiri Dalmatinca

Piše PSD
27. siječnja 2017. - 22:53
sabor17-111213

Dnevnik Nove TV, nakon ocjene Vlade Andreja Plenkovića i prethodnih Vlada te školskih ocjena koje su im dodijelili ispitanici nakon 100 dana, danas donosi razmišljanja birača o dobrim i lošim potezima Vlade u istom razdoblju, ali i kako su ocijenili članove Vlade - pozitivnim, negativnim ili možda nisu nikad čuli za članove kabineta.

Najpozitivniji je ujedno i prvi ministar Andrej Plenković. Njega pozitivnim ocjenjuje 72 posto, a negativnim 20 posto ispitanika dok za njega nikad nije čuo ili ne zna 9 posto građana.

Dnevnik Nove TV u srpnju je radio istraživanje o mogućim premijerima, točnije što građani misle tko bi bio dobar premijer. Za Andreja Plenkovića tada nije čulo ili nije znalo 32 posto ispitanika, a o njemu je pozitivan dojam imalo 51 posto ispitanika dok je negativan dojam imalo njih 18 posto. Očito je ove koji nisu čuli ili znali za njega pridobio u svoj tabor.

Ministra turizma Garija Cappellija pozitivnim ministrom smatra 35 posto birača, a negativnim njih 9 posto, no i 55 posto njih za njega nije čulo ili ne zna.

Ministra pravosuđa Antu Šprlju pozitivnim ocjenjuje 33 posto ispitanika, a negativnim njih 16 posto dok zato 51 posto građana nije čulo ili ne zna za njega.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pozitivno je ocijenjena kod 32 posto birača, a negativno kod njih 15 posto dok nije čulo ili ne zna njih 54 posto.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac za 30 posto birača je pozitivna ministrica, a negativna za njih 6 posto, ali zato za nju nikad nije čulo ili ne zna 64 posto birača.

Nada Murganić, ministrica mladih i demografske obnove, pozitivnim je ocijenjena od 26 posto birača, negativnim od njih 14 posto dok za nju nije čulo ili ne zna 60 posto birača.

Mladi ministar rada i mirovinskog sustava, Tomislav Ćorić pozitivan je za 26 posto birača, a negativan za njih 13 posto, ali zato za njega nije čulo ili ne zna 61 posto birača.

A na začelju se našao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević kojega pozitivnim ocjenjuje 23 posto birača, a negativnim njih 7 posto, no zato za njega nije čulo ili ne zna njih 70 posto.

08. svibanj 2024 16:16