StoryEditorOCM
RegionalFOTO: POGLEDAJTE KAKO JE JOLE RASPJEVAO KRCATI VIRSKI TRG

Tijekom koncert baka krstila unuku, izgubio se dječak, dva puta nestajala struja, a pjevač ushićeno zaključio: "Ovo je vrh!"

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
17. travnja 2017. - 11:06
IMG_0002.JPG

Svašta se jučer dogodilo na Jolinom virskom koncertu: jedna je baka krstila unuku i veselo nazdravljala i pjevala, potom se izgubio jedan dječak koji je srećom brzo pronađen, struja je dva puta negdje odlazila, ali se opet srećom vraćala na binu, a sâm Jole ushićeno je zaključio: „Ovo je vrh“.

Kako i neće biti – unatoč hladnom vremenu i buri Trg Svetog Jurja bio je pun kao šipak, a splitski pjevač zahvaljivao se organizatorima, Viranima, vikendašima i svim gostima otoka te čestitao Uskrs kad god je stigao. U ostatku dvosatnog koncerta pjevao je sa svojim fanovima, a nakon što je koncert završio – s neba se spustio pljusak.

Evo kako je bilo …

 

Mi smo lude Slovenke, a na Vir smo zbog Jole došle čak iz Ljubljane
Napravile su oko 400 kilometara prvo do Zadra, a potom pokupile svoju sestru, sestričnu i prijateljicu studenticu te na rolama i biciklima došle do Vira. Sve to zbog Jole kojega, kažu nam Klara Mlinar, Tjaša Mlinar, Ksenija Mlinar i Mita Kurent Golob, jednostavno obožavaju od malih nogu. Prije deset godina bile su u Kukljici prvi put na koncertu Jole i otad ne propuštaju priliku, makar udaljenost bila veća od 400 kilometara, odnosno od Ljubljane i mjesta Rovte… „Vrhunski koncert! Najbolji na kojemu smo ikad bile“ – kažu u glas. Malo engleski, malo slovenski i hrvatski, a najviše je pomogla Ksenija koja studira hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru, i evo priče. „Pozvala sam sve kod sebe u Zadar, sjele smo potom na bicikle i role – i evo nas na Viru! Meni nije prvi put, prošli tjedan sam bila“, govori Ksenija u ime četiri mlade Slovenke. Kažu da imaju reputaciju „ludih Slovenki“ i da je ona opravdana, a opravdana je i ljubav Slovenki prema Dalmaciji i Dalmatincima. „Je, istina je! Volimo Dalmaciju, pogotovo dalmatinsku glazbu i pjevače. Jolu i Jasmina Stavrosa prije svih. A i oni vole Slovenke“, tvrde bez pardona. A Vir? „Predivan je otok Vir. Sve je lijepo, otok je prepun cvijeća i ljepota. Imamo osjećaj da smo došle na kraj svijeta“.

 

LEONA PJEVALA S JOLOM

Trebalo ju je nagovarati, ali je na kraju popustila i zapjevala s najdražim Jolom. U zagrljaju je Leona otpjevala jedan od njegovih bezbrojnih hitova, a potom se vratila među fanove. Naravno, ne bez pljeska i podrške …

18. travanj 2024 11:05