ŽIVOTNA DRAMA 16-GODIŠNJEG DJEČAKA, PRIKLJUČEN JE NA RESPIRATOR Teško je stradao u eksploziji u obiteljskoj kući: 'Ne možemo davati nikakve prognoze'

ŽIVOTNA DRAMA 16-GODIŠNJEG DJEČAKA, PRIKLJUČEN JE NA RESPIRATOR

Maloljetnik (16) koji je sinoć ozlijeđen u eksploziji u Primorskome Docu kod Trogira u teškom je i za život opasnom stanju, objavili su iz splitskog KBC-a. 

Voditelj Odjela za plastičnu kirurgiju splitskoga KBC-a Ivan Utrobičić rekao je da maloljetni pacijent koji je sinoć dovezen iz Primorskog Doca ima teške opekline, da su poduzeli inicijalne operacijske i reanimacijske mjere te da su i danas na njemu primijenili dodatne operacijske mjere za stabilizaciju njegova stanja.

Za drugog ozlijeđenog maloljetnika iz Primorskog Doca rekao je da se na njemu primjenjuju konzervativne mjere te da je nešto manje opečen nego stariji pacijent.

- Posljednji pacijent koji nam je sinoć dovezen iz Primorskog Doca ima teške opekline te ne možemo davati nikakvu prognozu s obzirom na takav stupanj opekline. On je priključen na respirator baš kao i dvojica pacijenata koji su nastradali u silosu. I kod njega radimo potporu organa. Postoji velika mogućnost da se nakon određenog vremena pojavi infekcija pa je u našem timu i infektolog - rekao je Karanović.

Liječničkom timu sinoć je na odjel stigao 16-godišnjak koji je teško stradao u 19:20 sati u obiteljskoj kući u Škrapićima, zaseoku kod Primorskog Doca, gdje se dogodila snažna eksplozija. On je u kući bio s 14-godišnjakom koji je lakše ozlijeđen. Ozlijeđeni su kad je eksplodirala kanta s gorivom, koja je bila pokraj štednjaka na kojem je gorjela vatra.

U oba slučaja još traju očevidi.

Naslovnica Regional

Najčitanije