POGLEDAJTE VELIČANSTVENU SLIKU IZ VINJERCA Ovakva bura još će puhati, a onda nam se vraća proljeće!

POGLEDAJTE VELIČANSTVENU SLIKU IZ VINJERCA

Veličanstvenu fotografiju bure u Vinjercu, poslao nam je naš čitatelj Tomislav Ćoza.

Nakon razdoblja s povremenim oborinama, ponegdje i obilnijima, pri čemu je u unutrašnjosti mjestimice bilo i snijega, čak i u nizinama, te prilično vjetrovitih dana, u petak i subotu bit će većinom suho, uz znatno slabiji vjetar, te barem djelomice sunčano, ali u nizinama uz još hladnija jutra od dosadašnjih, ponegdje i uz mraz, javlja HRT.

Od nedjelje će jutra biti toplija, uz ponovno povremeno oblačnije vrijeme i sporadičnu kišu, a danju će u nedjelju biti većinom svježije, zatim zamjetno toplije.

U petak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom suho, a puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -2 i 1 °C, a najviša poslijepodnevna 6 do 9 °C.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne toplije, uz barem djelomice sunčano vrijeme te slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a jutro podjednako hladno kao na istoku, mjestimice čak i hladnije.

U Gorskome kotaru i Lici još hladnije, ponegdje uz temperaturu i oko -4 °C, a slabog mraza može biti i u unutrašnjosti Istre. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita u početku još i olujnu. Poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a najviša će temperatura zraka biti i do 14 °C.

I na srednjem će Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije u početku još biti umjerene i jake bure, gdjegod na udare i olujne, a poslijepodne većinom umjerenog sjeverozapadnjaka. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme najniža temperatura zraka bit će od 1 °C u Zagori, uz mogućnost slabog mraza pri tlu, do 6 °C na obali, a najviša od 10 do 15 °C.

I na jugu Hrvatske pretežno sunčano uz postupno slabljenje bure. More umjereno valovito, u početku i valovito. Ujutro temperatura zraka od 4 do 9 °C, a poslijepodne i do 15 °C.

U subotu ujutro u kopnenom će području biti još češćeg i jačeg mraza nego u petak, jer će noć biti mirnija, uz manje oblaka. Danju će biti toplije i barem djelomice sunčano uz jugozapadni vjetaru nedjelju. Slično i u ponedeljak, a prolazno oblačnije, mjestimice uz malo kiše, te višu jutarnju temperaturu zraka i nižu poslijepodnevnu.

Na Jadranu u subotu pretežno sunčano, u nedjelju promjenljivo, a zatim djelomice sunčano. Mjestimične kiše u nedjelju će biti uglavnom u Dalmaciji, a u ponedjeljak na sjevernom Jadranu. Nakon sjeverozapadnjaka i jugozapadnjaka zapuhat će jugo, koje će početkom novoga tjedna već biti i jako. Temperatura zraka, i jutarnja i dnevna, bit će uglavnom u porastu, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

Naslovnica Regional

Najčitanije

FOTO: OVAKVE APARTMANE JOŠ NISTE VIDJELI: Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!

Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!
Marko Duvančić (42), vinar iz Razvođa, pokucao je jedne večeri na vrata svoje kuće, pričekao da mu supruga ...
Gosti su ga gnjavili da nemaju gdje prespavati kad popiju 'čašicu više' pa ih je odlučio smjestiti u stare bačve iz Dalmacijavina – tamo guštaju k'o u najluksuznijem hotelu!

DALMATINSKI IZNAJMLJIVAČI OTKRILI NAJLUĐA ISKUSTVA S TURISTIMA: Misterioznu 'rusku agenticu' još dugo će pamtiti, Poljaci su htjeli seks u troje s domaćicom, a najgadljivija je priča s poznatom influencericom!

Misterioznu 'rusku agenticu' još dugo će pamtiti, Poljaci su htjeli seks u troje s domaćicom, a najgadljivija je priča s poznatom influencericom!
Kad završi sezona i Česi isprazne apartmane, piju se njihova piva još mjesecima. I ishlapjeli trećerazredni visk...
Misterioznu 'rusku agenticu' još dugo će pamtiti, Poljaci su htjeli seks u troje s domaćicom, a najgadljivija je priča s poznatom influencericom!