StoryEditorOCM
RegionalPOGLEDAJTE VELIČANSTVENU SLIKU IZ VINJERCA

Ovakva bura još će puhati, a onda nam se vraća proljeće!

Piše M.K.
21. travnja 2017. - 11:37
18015710_10209558796911392_998197572_o

Veličanstvenu fotografiju bure u Vinjercu, poslao nam je naš čitatelj Tomislav Ćoza.

Nakon razdoblja s povremenim oborinama, ponegdje i obilnijima, pri čemu je u unutrašnjosti mjestimice bilo i snijega, čak i u nizinama, te prilično vjetrovitih dana, u petak i subotu bit će većinom suho, uz znatno slabiji vjetar, te barem djelomice sunčano, ali u nizinama uz još hladnija jutra od dosadašnjih, ponegdje i uz mraz, javlja HRT.

Od nedjelje će jutra biti toplija, uz ponovno povremeno oblačnije vrijeme i sporadičnu kišu, a danju će u nedjelju biti većinom svježije, zatim zamjetno toplije.

U petak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom suho, a puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -2 i 1 °C, a najviša poslijepodnevna 6 do 9 °C.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne toplije, uz barem djelomice sunčano vrijeme te slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a jutro podjednako hladno kao na istoku, mjestimice čak i hladnije.

U Gorskome kotaru i Lici još hladnije, ponegdje uz temperaturu i oko -4 °C, a slabog mraza može biti i u unutrašnjosti Istre. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita u početku još i olujnu. Poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a najviša će temperatura zraka biti i do 14 °C.

I na srednjem će Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije u početku još biti umjerene i jake bure, gdjegod na udare i olujne, a poslijepodne većinom umjerenog sjeverozapadnjaka. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme najniža temperatura zraka bit će od 1 °C u Zagori, uz mogućnost slabog mraza pri tlu, do 6 °C na obali, a najviša od 10 do 15 °C.

I na jugu Hrvatske pretežno sunčano uz postupno slabljenje bure. More umjereno valovito, u početku i valovito. Ujutro temperatura zraka od 4 do 9 °C, a poslijepodne i do 15 °C.

U subotu ujutro u kopnenom će području biti još češćeg i jačeg mraza nego u petak, jer će noć biti mirnija, uz manje oblaka. Danju će biti toplije i barem djelomice sunčano uz jugozapadni vjetaru nedjelju. Slično i u ponedeljak, a prolazno oblačnije, mjestimice uz malo kiše, te višu jutarnju temperaturu zraka i nižu poslijepodnevnu.

Na Jadranu u subotu pretežno sunčano, u nedjelju promjenljivo, a zatim djelomice sunčano. Mjestimične kiše u nedjelju će biti uglavnom u Dalmaciji, a u ponedjeljak na sjevernom Jadranu. Nakon sjeverozapadnjaka i jugozapadnjaka zapuhat će jugo, koje će početkom novoga tjedna već biti i jako. Temperatura zraka, i jutarnja i dnevna, bit će uglavnom u porastu, prognoziraju meteorolozi HRT-a.

24. travanj 2024 19:57