StoryEditorOCM
RegionalPUSTILI BRANITELJA UHAPŠENOG ZBOG PRIJETNJE SISAČKOM BISKUPU PREKO FACEBOOKA

Tata mi je na kolodvoru u Sisku, čeka bus za Zagreb pa će otamo za Tisno

24. lipnja 2017. - 16:47
kosic

Umirovljeni branitelj iz Tisnog Ilija Komšić (69), kojega su u petak uhitili nakon što ga je sisački biskup Vlado Košićprijavio zbog ozbiljne prijetnje na Facebooku, pušten je u subotu nešto poslije 12 sati da se brani sa slobode, potvrdila nam je njegova odvjetnica Dijana Kladar, ne želeći iznositi druge detalje. 

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku ocijenilo je da ne postoje osnove za traženje istražnog zatvora protiv Komšića, što ne znači da protiv njega neće nastaviti progon.

Ovo se dogodilo nakon što je Komšić ispitan u sisačkom Državnom odvjetništvu, a iz čijega iskaza najvjerojatnije DORH zasad nije ocijenio da bi prijetnje bile realne.

Biskup Košić je u petak na Facebooku napisao kako mu je Komšić 15. lipnja poslao poruku u kojoj mu psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je, kako tvrdi biskup, doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'.

- Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti, rekao je Košić, izražavajući žaljenje što je Komšić uhićen jer ga je, kaže, prijavio računajući da će od policije dobiti samo upozorenje.

Policija nije potvrdila sadržaj navodne prijetnje.

Ilijin sin Denis Komšić kazao nam je da je njegov otac trenutno na autobusnom kolodvoru u Sisku i čeka autobus za Zagreb, pa će onda kući u Tisnome. Denis nam je prenio i očevu poruku kako nije u mogućnosti komentirati svoje uhićenje i kazneno djelo za koje sumnjiči.

Ilijina supruga Slavica nakon njegova hapšenja je otkrila da joj muž ima visok šećer i tlak i pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta.

19. travanj 2024 02:08