StoryEditorOCM
RegionalNAKON STRAŠNE NESREĆE U RAŠTEVIĆU

Mjesec dana pritvora za 31-godišnjeg vozača koji je pijan usmrtio majku dvoje djece

27. lipnja 2017. - 22:40
dragana

Mjesec dana pritvora određeno je 31-godišnjem Damiru Čelebiću iz Preloga, koji je u ponedjeljak, 19.lipnja, oko 17 sati, pijan automobilom usmrtio 38-godišnju Draganu Marić dok je u Peugeotu zadarskih oznaka dvojicu sinova u dobi od sedam i osam godina vozila u Benkovac na nogometni trening iz nekoliko kilometara udaljenog Nadina. Sumanuti vozač iz Preloga, koji je na zadarskom području radio kao sezonski konobar, udario je majku i djecu u stražnji dio automobila, velikom brzinom i 2.17 promila alkohola u krvi nakon čega je njihov automobil prešao na suprotni kolnički trak gdje je nakon prevrtanja naletio na Toyotu zadarskih oznaka.

Dječaci su u nesreći lakše ozlijeđeni dok je majka od težine ozljeda preminula isti dan u 19 sati u zadarskoj Općoj bolnici. Kako je utvrđeno u sudaru je zadobila teške tjelesne ozljede glave, prijelom vratne, prsne kralježnice, te rebara, kao i krvarenje u trbuhu. Vozačica iz osobnog automobila Toyota Yaris imala je prijelom karlice, više rebara desnog prsišta, te dva rebra lijevog prsišta, dok je putnica u njenom automobilu zadobila prijelom desne palčane kosti, te nagnječenje torakalne i trbušne stijenke.
- Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi osumnjičenik ostankom na slobodi ponovio kazneno djelo. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana- priopćili su iz zadarskog ODO-a nakon što je 31-godišnjak ispitan kod suca istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, kao i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Kako je, naime, utvrđeno, postoji osnovana sumnja da je Čelebić 19. lipnja u 17.13 sati upravljao osobnim automobilom marke Peugeot 206 na kojem su bile nepripadajuće registarske oznake, iz smjera Biljana Donjih u smjeru Benkovca, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno vozio točno neutvrđenom brzinom koja je u svakom slučaju bila neprilagođena stanju i gustoći prometa, te pod utjecajem alkohola 2,17 promila zbog čega nije bio sposoban za sigurno upravljanje vozilom.
Osnovano se sumnja da je upravo zbog alkoholiziranosti i neprilagođene i prebrze vožnje na ravnom cestovnom potezu kod mjesta Raštević, izgubio kontrolu nad vozilom, te u kočenju prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji lijevi dio osobnog automobila marke Peugeot 206, zadarskih registarskih oznaka kojim je iz istog pravca ispred njegovog automobila i zadržavajući pravac kretanja upravljala vozačica Dragana Marić. Nakon tog udarca, vozačica je svojim vozilom prešla na drugi prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog pravca gdje je njeno vozilo prednjim dijelom udarilo u prednji dio osobnog automobila marke Toyota Yaris zadarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog pravca upravljala 59-godišnja vozačica čiji je osobni automobil od siline udara odbačen na sjevernu stranu kolnika.

18. travanj 2024 17:08