StoryEditorOCM
RegionalFOTOGALERIJA: ODMOR IZ SNOVA NA OTOKU VIRU

Zamislite buđenje na svjetioniku Lanterna s pet zvijezdica

Piše Marijana Galović/ D&D
1. srpnja 2017. - 15:00
vir

Svjetionik Villa Lanterna neformalnog naziva Kuća starog kapetana sagrađen je 1881. godine na jugozapadnom dijelu otoka Vira za vrijeme austrougarske vladavine i službeni je spomenik nulte kategorije. Prije pet godina potpuno je preuređen i prilagođen za turističke svrhe. Zgrada svjetionika kamena je građevina koja se smjestila na osami u borovoj šumi. Lanterna je jedini hrvatski svjetionik s pet zvjezdica, a po više detalja uputili smo se u Virturizam, tvrtku koja vodi brigu o svjetioniku i brine o bookingu, donosi Jutarnji list.

 

 

 

Iako smo mi puni različitih pitanja, ekipa iz Virturizma kreće otpočetka, odnosno od lokacije i veličine. – Svjetionik je dvadeset metara udaljen od iznimno atraktivne pješčano-stjenovite plaže prikladne za djecu.

 

 

Što se tiče dolaska, gosti mogu doći automobilom za koji imaju na raspolaganju veliki čuvani parking u vanjskom ograđenom dvorištu ili brodom koji mogu privezati na vlastitu rivu. Villa Lanterna kategorizirana je kao kuća za odmor s pet zvjezdica i namijenjena je smještaju osam osoba. Sastoji se od dva kata ukupne veličine 180 m2.

 

 

 

Na gornjem katu nalaze se četiri spavaće sobe. Dvije sobe velike su 21 m2, treća soba 17 m2 i četvrta soba 14 m2 – iscrpno objašnjavaju. U prizemlju se nalaze zajedničke prostorije i kuhinja opremljena aparatima za filter kavu i espresso, mikrovalnom pećnicom, kuhalom za vodu, velikim hladnjakom sa zamrzivačem, štednjakom sa strujnim i plinskim kuhalima, pećnicom te perilicom za posuđe. Nadalje, tu je blagovaonica s minibarom i malom vinotekom, priručna kupaonica s umivaonikom, perilicom i sušilicom rublja. Najprostranija prostorija je veliki dnevni boravak sa SAT LCD televizorom veličine 130 cm i pristupom wifi internetu.

 

 

 

 

 

 

Naravno, svi prostori i sobe u objektu su klimatizirani. – Interijer i eksterijer potpuno su obnovljeni 2012. godine, a uređeni su u kombinaciji tradicionalnog mediteranskog i modernog stila s luksuznim drvenim namještajem i kožnim garniturama, kažu u Virturizmu.

 

 

 

 

Svaka soba opremljena je SAT LCD televizorom, francuskim ležajem i kupaonicom, a dvije veće sobe imaju izlaz na veliki kružni balkon uz toranj svjetionika s pogledom na more – kažu u Virturizmu i dodaju kako, među ostalim, villa Lanterna ima i brojne druge pogodnosti. U dvorištu ograđenom kamenim zidom nalazi se mini wellness sa saunom, whirlpoolom, multifunkcionalnom fitness spravom i vanjskim sunčalištem u vrtu s mediteranskim biljem. Iza vile nalazi se vanjski grill.

Pored samog smještaja, ograđene plaže s ležaljkama i mini wellnessa, u cijenu najma uključen je doručak, batler koji je na raspolaganju 24 sata dnevno, spremačica, transfer do zračnih luka Zadar ili Split ili do trajektnog pristaništa u Zadru te korištenje osam bicikala tipa mountain bike, jer se objekt položajem veže uz biciklističke i trekking staze koje se protežu oko cijelog otoka – kažu i dodaju kako se na Lanterni mogu održati i specijalni eventi kao što su zaruke ili vjenčanja. Oko cijelog imanja je podignut visoki zid koji osigurava potpunu privatnost gostiju daleko od znatiželjnih pogleda. Zvuči li ovo i vama kao odmor iz snova?

 

19. travanj 2024 11:16