StoryEditorOCM
RegionalFESTIVAL KLAPSKOG PJEVANJA U POSUŠJU 

Bravo „Kandelora“ - Zemuničanke treće!

Piše Ivica Gjergja
9. kolovoza 2017. - 21:24
kandelora

Ženska klapa „Kandelora" iz Zemunika je na IV. Festivalu klapske pjesme u Posušju u konkurenciji 11. ženskih klapa osvojila treće mjesto po ocjeni stručnog žirija!

Prema ocjeni stručnog žirija u sastavu maestro Joško Ćaleta, Marko Rogošić, Ivica Kaleb i Terezija Kusanović, prvu nagradu osvojila je klapa Ankora iz Podstrane, a drugu klapa Orca iz Splita.

Zanimljivo da se ove godine „poklopilo" da stručni žiri i publika isto „misle" te daju nagrade i osvojena mjesta kako je navedeno. Ovo nije jedina nagrada klapi Kandelora. Podsjetimo da je klapa osnovana u Zemuniku u rujnu 2008. godine.

Svoj najveći uspjeh prvo sudjelovanje na 47. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2013. godine na večeri debitanata. Sudjelovanje na Festivalu 2014. godine, a od ostalih uspjeha posebno izdvaja ostvarenu prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na festivalu ženskih vokalnih skupina Hrvatske „Žene za Žene" u Ivanić Gradu 2014. i 2015. godine. Osvaja srebrnu plaketu na Festivalu klapa Školjka u Pakoštanima, također 2014. i 2015. godine, kao i drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na Festivalu klapske pjesme u Posušju 2015. godine.

Klapa i dalje predano nastavlja svoj rad u želji očuvanja tradicije pod vodstvom Maje Maksan. Ostaje nam da curama uputimo čestitke i da zaželimo da i dalje budu uspješne

24. travanj 2024 14:46