STARIGRAD PAKLENICA: MLADI SLOVENSKI TURISTI BILI PREBUČNI Gazdarica ih izbacila, a mještani napali sjekirom i šipkama

STARIGRAD PAKLENICA: MLADI SLOVENSKI TURISTI BILI PREBUČNI

Četiri slovenska turista iz Hrvatske su ponijeli vrlo neugodna iskustva nakon što ih je vlasnica apartmana u Starigradu kod Paklenice odmah po dolasku izbacila iz smještaja pod optužbom da su prebučni. Dok su odlazili, na parkingu su ih mještani napali sjekirom i željeznim šipkama, Index.hr, prenoseći slovenske medije, 24ur i portal Siol.

Odmah ih izbacila i tražila 25 eura za čišćenje apartmana

Slovenski mediji javljaju kako su četiri mlada Slovenca iz Maribora doživjela pravu noćnu moru, a o incidentu posljednju će riječ imati hrvatska policija koja provodi istragu.  

Naime, vlasnica apartmana iz Starigrada odmah je po dolasku optužila Slovence da su preglasni te je od njih tražila da odmah napuste njen smještaj, plate jednodnevni najam te još 25 eura za usluge čišćenja apartmana. Slovenci tvrde kako u tako kratkom roku nisu mogli onečistiti apartman te tvrde kako je vlasnica apartmana zapravo prodala apartman dva puta te ih je odlučila izbaciti bez pravog povoda. 

Zadarska policija: Kriminalistička istraga je u tijeku

Nakon pregovara o plaćanju na parkingu apartmana, došla su dva mještanina sa sjekirama i palicama te su oštetili automobil slovenskih turista. 

"Kriminalistička istraga je u tijeku a i dalje intenzivno tragamo za počiniteljima ovog djela. Radi se za sada o kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari međutim cijeli događaj moći ćemo okvalificirati tek onda kada završimo istragu", rekao je Indexu Žodan Elis glasnogovornik policijske uprave u Zadru. 

Za slovenske medije vlasnica apartmana tvrdi kako ne želi o tome raspravljati jer ona nije kriva već slovenski turisti koji su glasno slušali glazbu, plesali, skakali i vikali smetajući ostalim turistima u kući. 

Na sramotu Slovenije

"To njihovo ponašanje mogu se samo sramiti i čitava vaša država. Nemojte me više zvati zbog ovog", rekla je vlasnica apartmana za 24ur dodajući da je ponašanje slovenskih turista prijavila policiji. Zadarska policija tvrdi kako tog dana nisu imali nikakvih dojava vezano uz nedolično ponašanje slovenskih turista.

"Svaka strana ima svoju stranu priče, no činjenica je da se takvi nesporazumi jednostavno ne mogu rješavati sjekirom", ističe se u članku na slovensko portalu Siol

Naslovnica Regional

Najčitanije